1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Cemil Kazancı en zengin 100 Türk arasında

Cemil Kazancı en zengin 100 Türk arasında

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin en zengin kişisi, 3.4 milyar dolarlık kişisel servetiyle Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk. Kazancı Holding...

Cemil Kazancı en zengin 100 Türk arasında

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin en zengin kişisi, 3.4 milyar dolarlık kişisel servetiyle Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk. Kazancı Holding YK Üyesi Cemil Kazancı da 1 milyar dolarlık servetiyle ilk kez ilk 100'e girdi. 

Forbes Dergisi, en zengin 100 Türk listesini açıkladı. Buna göre 2013 yılında Türkiye'nin en zengin 100 kişisinin NEtoplam serveti 117.8 milyar lira. Listenin ilk sırasında, bir önceki yılın dördüncüsü konumundaki Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk var. Forbes Türkiye, Ferit Şahenk'in kişisel servetinin tutarını 3.4 milyar dolar olarak açıkladı. Geçen yılki listede yer alan 2.6 milyar dolarlık serveti dikkate alındığında Şahenk'in kişisel servetinin bir yıl içinde 800 milyon dolar arttığı ortaya çıkıyor. 
En Zengin 100 Türk listesinin ikinci sırasında 3.2 milyar dolarlık kişisel servetiyle Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel yer aldı. Arsel'in ardından gelen iki ismin, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ile Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in her birinin kişisel serveti ise 3.1 milyar dolar. Özyeğin, geçen yılki listede 3 milyar dolarlık servetiyle birinci durumdaydı. 
 
KARAMEHMET'İN SERVETİ 0.5 MİLYAR $ ERİDİ
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'un 2.9 milyar dolarlık servetiyle 6. sırada yer aldığı listede, 3.4 milyar dolarlık servetiyle geçen yılın ikincisi olan Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet ise bu kez 2.9 milyar dolarla kendisine listenin 11'inci sırasında yer bulabildi. Forbes'in hesaplamalarına göre Karamehmet'in serveti, bir yıl içinde 500 milyon dolar geriledi. 
 
NEZİH BARUT VE CEMİL KAZANCI LİSTEDE
Bu yıl En Zengin 100 Türk listesinde ilk kez yer alan isimler arasında 1.1 milyar dolarlık servetiyle Abdi İbrahim İlaç'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut ve 1 milyar dolarlık serveçiyle Kazancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Kazancı da var. 
Önceki ve Sonraki Haberler