1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Cengiz Enerji Özbekistan’daki 2. gaz santralinin inşasına başladı

Cengiz Enerji Özbekistan’daki 2. gaz santralinin inşasına başladı

Cengiz Enerji, Özbekistan’ın Sirdaryo kentinde 220MW gücünde doğalgaz kombine çevrim santralinin inşasına başladı. Yeni santral 25 yıl boyunca üretim yapacak. 

Cengiz Enerji Özbekistan’daki 2. gaz santralinin inşasına başladı

Enerji Günlüğü - Cengiz Enerji, Özbekistan’ın Sirdaryo kentinde 220MW gücünde doğalgaz kombine çevrim santralinin inşasına başladı. Yeni santral 25 yıl boyunca üretim yapacak. 

Halen Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te 240MW gücünde bir doğalgaz kombine çevrim santralinin kurulumuna devam eden Cengiz Enerji; Özbekistan’daki ikinci elektrik santralinin inşasına da başladı. 800 bin nüfuslu Sirdaryo kentinde kurulacak olan yeni doğalgaz kombine çevrim santrali 220MW kurulu güçte olacak. 

YENİ SANTRAL YILSONUNDA DEVREDE OLACAK

Cengiz Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cengiz, Taşkent’te kurulumuna geçen yıl başladıkları 240 MW’lik doğalgaz santralinin birkaç ay içinde faaliyete geçeceğini söyledi ve şunları ekledi, “Sirdaryo’da başladığımız ikinci doğalgaz çevrim santrali yatırımı bizi çok heyecanlandırıyor. 2,5 milyondan fazla nüfusa sahip Taşkent’le karşılaştırıldığında küçük bir şehir olan Sirdaryo’nun yerel ekonomisine ve gelişimine de katkıda bulunacak 220 megavat kurulu güce sahip santralimizi bu yılın sonunda devreye almayı planlıyoruz”. 

25 YIL ÜRETİM İZNİ 

Taşkent’te baharda; Sirdaryo’da ise yılsonunda devreye alınması planlanan santraller yaklaşık 230 bin hanenin elektrik tüketimini karşılayacak. Sirdaryo’da kurulacak olan tesis, 70 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. 

Cengiz Enerji, Sirdaryo Doğalgaz Çevrim Santrali ile ilgili olarak Özbekistan Ulusal Elektrik Şebekeleri ile elektrik alım anlaşması imzaladı. Cengiz Enerji yeni kurulan santralde 25 yıl boyunca elektrik üretecek.

Önceki ve Sonraki Haberler