1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Cengiz Enerji`ye Avrupa`dan çevre ve verimlilik ödülü

Cengiz Enerji`ye Avrupa`dan çevre ve verimlilik ödülü

Enerji Günlüğü - Cengiz Enerji, Samsun Doğal Gaz Çevrim Santrali En Verimli Büyük Ölçekli Gaz Türbini ödülü aldı.Ocak ayında üretime başlayan ve...

Cengiz Enerji`ye Avrupa`dan çevre ve verimlilik ödülü

Enerji Günlüğü - Cengiz Enerji, Samsun Doğal Gaz Çevrim Santrali En Verimli Büyük Ölçekli Gaz Türbini ödülü aldı.

Ocak ayında üretime başlayan ve 400 milyon dolar yatırım gerçekleştirilen Samsun Doğal Gaz Çevrim Santrali Cengiz Enerji’ye, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nin enerji alanındaki büyük ödülünü getirdi. Amsterdam’da düzenlenen POWERGEN Avrupa Fuar ve Konferansı kapsamında verilen ödüllerde, Cengiz Enerji, “En Verimli Büyük Ölçekli Gaz Türbini” kategorisinde büyük ödüle layık görüldü.

Samsun Santrali’nin, verimlilikte yüzde 61 ile dünya rekorunu elinde bulundurması, 23 ay gibi kısa sürede tamamlanması ve gaz salınımı konusunda sıfır değerlere sahip olması ödülü getiren en önemli unsurlar oldu.

Düzenlenen törende Cengiz Enerji’nin büyük ödülünü alan Cengiz Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cengiz, “Bu ödülü, kazanmamızı sağlayan Türk mühendisleri ve işçileri adına alıyorum” dedi.

Santralin kükürtdioksit, karbonmonoksit ve toz salınımında sıfır (0) değerlere sahip çevre dostu teknoloji ile kurulduğunu da söyleyen Ahmet Cengiz, “Santralimiz verimlilikte ise yüzde 61 ile dünya rekorunu elinde bulunduruyor. Sözleşme tarihinden itibaren 23 ay gibi kısa sürede tamamlanarak en kısa sürede tamamlanma rekoru da kırdı” açıklamasını yaptı.

Enerji alanında en son teknolojilerin tanıtıldığı ve sektörün dev oyuncularının yer aldığı fuar kapsamında düzenlenen konferanslarda, esnek üretim modelleri, akıllı enerji sistemleri, enerji depolama, temiz kömür teknolojileri, kentsel enerji entegrasyonu, yenilenebilir enerji, tesisleri modernize etme ve modern işletme konuları masaya yatırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler