1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Cenovus ve Husky birleşmesi Kanada’nın üçüncü büyük petrol şirketini doğuracak

Cenovus ve Husky birleşmesi Kanada’nın üçüncü büyük petrol şirketini doğuracak

Kanadalı petrol şirketi Cenovus Energy, rakibi Husky Energy şirketini 3,8 milyar dolarlık hisse karşılığında satın almak için anlaşarak ülkenin en büyük üçüncü petrol üreticisi olacak.

Cenovus ve Husky birleşmesi Kanada’nın üçüncü büyük petrol şirketini doğuracak

Enerji Günlüğü - Kanadalı petrol şirketi Cenovus Energy, rakibi Husky Energy şirketini 3,8 milyar dolarlık hisse karşılığında satın almak için anlaşarak ülkenin en büyük üçüncü petrol üreticisi olacak.

Merkezi Calgary, Alberta'da bulunan entegre bir petrol ve doğalgaz şirketi Cenovus Energy, yine Calgary, Alberta merkezli hidrokarbon araştırmalarıyla uğraşan bir şirket olan rakibi Husky Energy şirketini 3,8 milyar dolarlık hisse karşılığında satın almak için anlaştı. Varılan anlaşmaya göre, Husky hissedarları her bir hisse için 0,7845 Cenovus Energy hissesi alacaklar. Anlaşmanın toplam değeri borçlarla birlikte 23,6 milyar dolar olarak belirlendi. Anlaşmanın önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. 

“KANADA PETROL VE GAZ SEKTÖRÜNDE DAHA FAZLA BİRLEŞME GÖRECEĞİZ”

Cenovus CEO’su Alex Pourbaix, satın almayla ilgili yaptığı açıklamada önümüzdeki dönemde Kanada petrol ve doğalgaz sektöründe daha fazla birleşme görüleceğine inandığını belirterek, “Sanırım daha fazla konsolidasyon göreceğiz. Anlaşmamızın bunun için bir tetikleyici olduğunu düşünmüyorum. Bunun kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Herkesin maliyetlerini düşürmeye ve rekabet güçlerini artırmaya çalıştığını görüyorsunuz” dedi. 

MASRAFLAR YÜZDE 25 AZALACAK

Birleşme ile yeni oluşacak şirketin başkanlığını yapacak olan Pourbaix, birleşme ile yıllık yaklaşık 750.000 varil petrol eşdeğeri üretimin birleşme öncesine göre üretim masrafının yüzde 25 daha azalarak yaklaşık 2,4 milyar dolar olmasının beklendiğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler