1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Centrica uluslararası operasyonlarını sonlandırıyor

Centrica uluslararası operasyonlarını sonlandırıyor

Birleşik Krallık merkezli enerji şirketi Centrica, ABD birimi Direct Energy'yi satarak uluslararası operasyonlarını sonlandırmayı planlıyor.

Centrica uluslararası operasyonlarını sonlandırıyor

Enerji Günlüğü - Birleşik Krallık merkezli enerji şirketi Centrica, ABD birimi Direct Energy'yi satarak uluslararası operasyonlarını sonlandırmayı planlıyor.

Birleşik Krallık’ın en büyük elektrik ve gaz tedarikçisi Centrica PLC, ABD kolu olan Direct Energy'yi 3,6 milyar dolara NRG Energy’ye sattığını açıkladı. Satış işlemlerinin 4. çeyrekte tamamlanması bekleniyor. Satış işlemlerinin tamamlanmasıyla şirketin uluslararası operasyonları son bulacak. Şirket çalışmalarını İngiltere ve İrlanda’da sürdürecek.

Şubat ayında açıklanan enerjide tavan fiyat politikası sebebiyle kârlılığı önemli derecede düşen şirket, Covid-19'un yarattığı talep krizinin de eklenmesiyle 2015 yılından bu yana en kötü finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket gerçekleştirdiği bu satışla borçlarının bir kısmını ödemeyi planlıyor.

20 bini İngiltere’de toplam 27 çalışanı olan şirket geçtiğimiz günlerde de 5 bin çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler