1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Centrica ve Mitsubishi İrlanda'da amonyak bazlı enerji santrali kuracaklar 

Centrica ve Mitsubishi İrlanda'da amonyak bazlı enerji santrali kuracaklar 

Avrupa’nın ilk amonyak bazlı enerji santrali İrlanda’da kurulacak. Santrali, İngiliz Centrica ve Japon Mitsubishi Power Europe şirketleri İrlanda'da inşa edecek. 

Centrica ve Mitsubishi İrlanda'da amonyak bazlı enerji santrali kuracaklar 

Enerji Günlüğü - İngiliz Centrica ve Japon Mitsubishi Power Europe şirketleri İrlanda’da Avrupa’nın ilk amonyak bazlı enerji santralini kuracaklar.

İngiliz şirket Centrica ve Japon Mitsubishi Power Europe, Avrupa'nın ilk amonyak bazlı enerji üretim tesisinin İrlanda’da inşası, geliştirilmesi ve işletilmesine ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı. Proje, Centrica'nın yan kuruluşları Bord Gáis Energy ve Centrica Energy ile Mitsubishi Power Europe tarafından geliştirilecek.

Söz konusu tesis, Avrupa'da amonyak yakıtlı ilk enerji santrali olacak. Dünyanın amonyak yakıtlı ilk tesis projesi 2022 yılında Singapur'da hayata geçirilmişti.

Proje ortakları, yakıt olarak düşük karbonlu amonyak kullanılmasının, sera gazı emisyonlarını azaltırken elektrik arz güvenliğine de katkıda bulunacağını ifade etti.  

Centrica şirketi, tesisin amonyakla çalışan enerji üretim teknolojisi için küresel bir uygulama alanı olarak hizmet vereceğini ve düşük karbonlu amonyağın fizibilitesine ve ölçeklenebilirliğine dair bilgi sağlayacağını açıkladı.

Öte yandan yeşil amonyağın elektrik üretimi için kullanılmasının çok maliyetli olacağı ve projenin finansal olarak fizibıl olup olmadığının belli olmadığı yorumları da yapılıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler