1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Cerrah HES'in geçici kabulü yapıldı

Cerrah HES'in geçici kabulü yapıldı

Kent Solar tarafından Bursa'nın İnegöl ilçesinde kurulan 1,24 MW'lık Cerrah HES Projesi'nin geçici kabulü yapıldı.

Cerrah HES'in geçici kabulü yapıldı

Enerji Günlüğü - Kent Solar tarafından Bursa'nın İnegöl ilçesinde kurulan 1,24 MW'lık Cerrah HES Projesi'nin geçici kabulü yapıldı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ndan verilen bilgiye göre, Bursa'nın İnegöl ilçesi Sakarya havzasında yer alan ve iki üniteden oluşan 1,24 MW kurulu gücündeki Cerrah HES Projesi'nin geçici kabulü gerçekleştirildi.

Açıklamaya göre, geçici kabul DSİ 1. (Bursa) Bölge Müdür Yardımcısı Erdinç Kuran'ın Başkanlığında Barajlar ve HES Şube Müdürü Hacı Ali Yaşar, İşletme Bakım Şube Müdürü Şaban Efe, Elektromekanik Teçhizat Şube Müdürü Özcan Şenişler, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Şube Müdür Vekili Aziz Kaplan ile yapımcı firmanın katılımıyla gerçekleştirildi.

YILDA 3.57 MİLYON kWh ELEKTRİK ÜRETECEK 

Cerrah HES Kent Solar Elektrik Üretim San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından kuruldu. 2.4 milyor TL'lik maliyetle hayata geçirilen tesisin yılda 3,57 milyon kiloatsaat (kWh) elektrik üretmesi öngörülüyor. Proje kapsamında 1 adet regülatör, 566 m uzunluğunda 1 adet 3,00*3,00 m kutu menfez İletim Hattı, 1.620 m3 hacminde Yükleme Havuzu, Vana Odası ve Santral Binasına kadar 21,06 m düşüsü olan 68 m uzunluğunda Cebri Boru inşa edildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler