1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çeşme plastik atığını azaltacak

Çeşme plastik atığını azaltacak

Çeşme Belediyesi Plastik Atıksız Şehirler Ağı'na katılarak 2 yıl içinde plastik kirliliğini yüzde 30 azaltmayı taahhüt etti.  

Çeşme plastik atığını azaltacak

Enerji Günlüğü - Çeşme Belediyesi Plastik Atıksız Şehirler Ağı'na katılarak 2 yıl içinde plastik kirliliğini yüzde 30 azaltmayı taahhüt etti.  

Geçtiğimiz aylarda WWF- Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan Plastik Atıksız Şehirler Ağı (Plastik Smart Cities) protokolü kapsamında Mavi bayraklı plajları ile Çeşme, sahillerinin doğal güzelliğini korumak için pilot ilçe oldu. Çeşme Belediyesi bu adım ile 2 yıl içinde plastik kirliliğini yüzde 30 azaltmayı taahhüt etti.  Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ve WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar’ın katılımıyla 27 Temmuz Pazartesi günü, Alaçatı Alavya Hotel’de bir protokol imzalandı.

Plastik Atıksız Şehirler Ağı’na İzmir’in yanında pilot ilçe olarak katılmak, Çeşme’nin itibarını hem yerelde, hem de uluslararası ölçekte pekiştirecek, daha da önemlisi diğer turistik ilçeler için bir model oluşturarak Akdeniz’i plastikleriyle en çok kirleten ülkelerden biri olmamızın önüne geçecek potansiyeli sunacak.

Doğaya önemsizce atılan her bir çöpün doğada yok olma süreleri 500-1000 yılı buluyor. Attığımız her adımda mutlaka gözümüze ilişen onlarca çöp görmekteyiz ve maalesef belli bir süreden sonra gözlerimiz bu çirkin görüntüyü yadırgamamaya başlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler