1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çetin HES`in yapım çalışmaları durduruldu

Çetin HES`in yapım çalışmaları durduruldu

Enerji Günlüğü - Siirt Botan çayı üzerinde bulunan 517 MW'lık Çetin HES inşaat çalışmaları güvenlik gerekçesiyle durduruldu.Hürriyet gazetesinden...

Çetin HES`in yapım çalışmaları durduruldu

Enerji Günlüğü - Siirt Botan çayı üzerinde bulunan 517 MW'lık Çetin HES inşaat çalışmaları güvenlik gerekçesiyle durduruldu.

Hürriyet gazetesinden Mehmet Niyazi Deniz'in haberine göre, Siirt kent merkezine 65 kilometre uzaklıkta, Şirvan ve Pervari ilçesi arasında bulunan Botan Çayı üzerinde 2011 yılında yapımına başlanan 517 MW'lık Çetin Hidroelektrik Santrali Projesi çalışmaları, bölgede yaşanan sorunlardan dolayı 10 gün önce durduruldu.

Habere göre, yapımının dörtte biri tamamlanan barajda taşeron firma bünyesinde çalıştırılan yaklaşık 900 işçi ücretli izne gönderildi.

ÇALIŞMALAR GEÇİCİ OLARAK ASKIYA ALINDI

İHA muhabirinin konuyla ilgili ulaştığı Statkraft Enerji A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Filiz Kolat ise, inşaat işlerinin büyük bölümünün kısa süreli ve geçici olarak askıya alma kararı alındığını söyledi.

Kolat, “Statkraft Çetin Projesi’ndeki inşaat işlerinin bir bölümünü kısa süreli ve geçici olarak askıya alma kararı almıştır. Ana yüklenici Salini Ipregilo’nun yerel istihdam, alt-yükleniciler, sağlık-iş güvenliği ve genel güvenlik konularında yaşadığı sorunlar pek çok alanda işlerin gecikmesine sebep olmaktadır. Projede ilerleme kaydedilebilmesi için şartların önemli ölçüde iyileştirilmesi gerekmektedir. Amacımız Çetin Projesini zamanında ve güvenli bir biçimde tamamlamaktır. Proje paydaşları ile birlikte, buna yönelik bir program oluşturmaya çalışmaktayız. Bu süreçte inşaat işlerinin bir bölümünün geçici olarak durdurulması sebebiyle sahada görevli personel sayısı azaltılmıştır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler