1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çetinkaya: Teknoloji, enerji devriminin öncüsü

Çetinkaya: Teknoloji, enerji devriminin öncüsü

Enerji Günlüğü - Deloitte Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Lideri Sibel Çetinkaya, teknolojinin enerji devriminin öncüsü haline geldiğini söyledi.Sibel...

Çetinkaya: Teknoloji, enerji devriminin öncüsü

Enerji Günlüğü - Deloitte Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Lideri Sibel Çetinkaya, teknolojinin enerji devriminin öncüsü haline geldiğini söyledi.
Sibel Çetinkaya, Deloitte'nin yayınladığı enerji raporuna ilişkin açıklamalarda bulunurken, enerji alanındaki teknoloji kullanımının, bundan birkaç yıl önce erişilmesi imkânsız görünen potansiyelin kullanılabilir hale gelmesini sağladığını söyledi. Çetinkaya, “Yazılım ve donanımı içine alan teknolojik gelişmeler şirketlerin ve bireylerin kendi enerji tüketimlerini izleyebilmelerine ve yönetebilmelerine imkan veriyor. Son dönemde teknolojik dönüşümün ekonomik, çevresel ve jeopolitik sonuçlarını görmek baş döndürüyor. Bugün enerji şirketleri en önemli teknoloji kullanıcıları arasında yer alıyor" diye konuştu.
Sibel Çetinkaya, teknolojik gelişmelerin enerji devriminin öncüleri sayıldığını belirtiyor. Çetinkaya, "Teknoloji, kaynakların daha önce olmadığı kadar çok kullanıcıya erişmesini sağlıyor. Bu da ülke, şirket ve birey seviyesinde arz güvenliğinin daha rahat yönetilmesine imkan veriyor" dedi. Çetinkaya enerji teknolojilerinin yol açtığı değişiklikleri şöyle sıraladı:
- Araştırmalarda inovasyonu tetikliyor
- Akıllı binalarla enerji yönetimini sağlıyorn sağlanması,
- Su, elektrik ve doğal gazda akıllı şebekelerle daha iyi bir kaynak planlaması yapılmasına imkan tanıyor
- Bireysel enerji tüketimi yeni teknolojiler sayesinde izlenip yönetilebiliyor
- Rüzgar türbinlerinden güneş panellerine ve nükleer santrallere dek geniş bir yelpazede tasarım ve test yapılmasını mümkün kılıyor

İşte dünyanın gelecekteki ENERJİ DEVLERİ... TIKLAYINIZ!

 

Önceki ve Sonraki Haberler