1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Çetinler Enerji, Muğla’da biyokütle santrali kuracak

Çetinler Enerji, Muğla’da biyokütle santrali kuracak

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde kurulacak tesiste yılda 50 bin ton sera atığı yakılarak elektrik üretilecek.

Çetinler Enerji, Muğla’da biyokütle santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Çetinler Enerji, 14 milyon lira yatırımla Muğla’da biyokütle santrali kuracak. 7 MW’lık santralde yılda 52 milyon 500 bin kWh elektrik üretilecek.

Çetinler Enerji Üretim Tarım İnş. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Muğla ili, Seydikemer ilçesi, Çobanlar Mahallesi sınırları içerisinde, 53 bin 400 m2’lik alanda toplam kurulu gücü 7 MW olarak planlanan Çetinler Biyokütle Enerji Santrali (BES) kurulup işletilmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 14 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak santralde hammadde olarak sera atıkları kullanılacak. Sera atıklarının kazanda yakılması ile elektrik enerjisi elde edilecektir. Söz konusu atıklar bölgede seracılık faaliyetleri yapan çiftçilerden alınacak.

Santralde yılda 49.800 ton sera atığı yakılarak 52 milyon 500 bin kWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik yeni bir enerji nakil hattı çekilerek enterconnette ağa ulaştırılacak. Proje için kullanılacak enerji iletim hattı 8 km uzunluğunda, 34,5 kV gerilim güç kapasitesine sahip olacak. 

Projenin faydalı ömrünün 20 yıl olacağı öngörülmekte birlikte, gelişen teknoloji ve ilgili mevzuatlara uygun olarak gerçekleştirilecek revizyonlarla proje ömrü uzatılabilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler