1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çevre Bakanlığı 10 kamu binasında verimlilik dönüşümü yaptıracak

Çevre Bakanlığı 10 kamu binasında verimlilik dönüşümü yaptıracak

Çevre Bakanlığı, bazı bakanlıklara ve kamu kurumlarına ait 10 adet binada KABEV kapsamında enerji verimliliği dönüşümü için danışmanlık alacak.

Çevre Bakanlığı 10 kamu binasında verimlilik dönüşümü yaptıracak

Enerji Günlüğü - Çevre Bakanlığı, bazı bakanlıklara ve kamu kurumlarına ait 10 adet binada KABEV kapsamında gerçekleştirilecek enerji verimliliği dönüşümü için danışmanlık hizmetleri alacak. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi (KABEV) kapsamında, Dünya Bankası tarafından finanse edilmek üzere, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), Sağlık Bakanlığı (SB) ve Adalet Bakanlığına (AB) ait toplam 10 binada enerji denetimleri, teknik tasarım ve danışmanlık hizmetleri, Çevresel ve Sosyal Yönetim Planları (ÇSYP) ve İş Sağlığı ve Güvenlik Planlarını hazırlanması ile enerji verimliliği tadilatları için inşaat kontrol hizmetleri almak üzere ihale yapacak. 

İhale kapsamında enerji verimliliği denetimleri yapılacak olan binaların toplam inşaat alanı yüzölçümü; 245.324,83m2 olacak. İhale kapsamındaki binalar ve inşaat alanı yüzölçümleri aşağıdaki gibi listelendi. 

  • Aydın İncirliova Spor Lisesi (MEB-2 adet blok) 4.488m2
  • Murat Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi (MEB) 4.210,56m2
  • Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi (MEB) 13.724m2
  • Nazilli Menderes Anadolu Lisesi (MEB) 9.641m2
  • Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi (MEB) 8.107,67m2
  • İncirliova Gençlik ve Spor Bölge Müdürlüğü (GSB) 4.200m2
  • Adnan Menderes Yurt A, B, C, D Blok ve Sosyal Tesisleri (GSB) 27.560,60m2
  • Adnan Menderes Üniversitesi Ana Kampüs: Kapalı Spor Salonu, Kongre Merkezi, Isı Merkezi, Hastane A-B-D Blok, Tıp Fakültesi Derslikleri (YÖK) 88.426m2
  • Nazilli Devlet Hastanesi (SB) 75.682m2
  • Nazilli Adliyesi (AB) 9.285m2.

İstekliler tekliflerini; en geç 25 Nisan 2024 tarihinde saat 16.00'ya kadar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Dış Kaynaklı Yatırımlar Daire Başkanlığı, Mustafa Kemal Mahallesi, 2082. Cadde, No: 52, 06510, Çankaya, Ankara adresinde Daire Başkanı Esra Duran Tombak’a elden teslim edecekler ya da aynı adrese posta veya kurye yoluyla ulaştıracaklar. 

İhaleyi kazanan üstlenici, bu binalarla ilgili enerji verimliliği denetimi yapacak ve önerilerde bulunarak tasarım hizmeti sunacak. Ayrıca hazırlayacağı raporlar doğrultusunda gerçekleştirilecek olan inşaat sürecinde de denetim ve inşaat kontrolörlük görevlerini üstlenecek. İhale konusu işlerin tahmini süresi ise 7 ay olarak bildirildi. 

İhaleye katılacak olanların, en az 10 yıllık iş deneyimi, en az 5 yıllık benzer iş deneyimi ile idari ve mali yeterlilik belgelerini ibraz etmeleri gerekecek. İsteklilerden belirli unvanları taşıyan personeli çalıştırdıklarına ilişkin evrak da talep edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler