1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çevre Bakanlığı enerji verimliliği için danışmanlık hizmeti alacak

Çevre Bakanlığı enerji verimliliği için danışmanlık hizmeti alacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kamu binalarında sismik dayanıklılık ve enerji verimliliği işleri için danışmanlık hizmeti alacak. 

Çevre Bakanlığı enerji verimliliği için danışmanlık hizmeti alacak

Enerji Günlüğü - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kamu binalarında sismik dayanıklılık ve enerji verimliliği işleri için danışmanlık hizmeti alacak. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Kamu Binalarında Sismik Dayanıklılık ve Enerji Verimliliği Projesi için Dünya Bankası’ndan aldığı finansman kapsamında danışmanlık hizmeti almak üzere ihale yapacak. İhale kapsamında çeşitli şehirlerdeki 63 ayrı kampüste yer alan 252 binada ve toplam 1.506.595,37m2’lik kapalı alanda 12 ay boyunca hizmet verilecek. 

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan proje seçilen merkezi hükümet binalarında afet direncini ve enerji tasarrufunu iyileştirmeyi ve Türkiye'de dayanıklı ve sürdürülebilir kamu binaları geliştirmeyi amaçlıyor. 

Hizmet verecek olanların saha ziyaretleri yapması, bina bilgi verilerini toplaması, mimari araştırma yapması ve seçilen kamu binalarının jeoteknik, malzeme ve yapısal özelliklerini belirlemek için tahribatsız testler gerçekleştirmesi gerekiyor. 

İsteklilerin en az 10 yıldır danışmanlık sektöründe hizmet veriyor olmaları; şartnamede belirtilen işlerle ilgili en az 5 yıllık tecrübe sahibi olmaları; mali ve idari yeterlilik evrakını ibraz etmeleri ve şartnamede bildirilen uzman çalışanların varlığını kanıtlamaları gerekiyor. 

İlgi Beyanı Dosyalarının en geç 27 Nisan 2022 tarihinde, Türkiye yerel saatiyle saat 16.00’ya kadar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Dış Yatırımlar Daire Başkanlığı, Proje Direktörü Esra Turan Tombak, Mustafa Kemal Mahallesi, 2082. Cadde, No: 52, 06510, Çankaya, Ankara adresine şahsen teslim edilmesi ya da epostayla veya kurye ile iletilmesi gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler