1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çevre Bakanlığı'ndan Banvit'e “Sıfır Atık” belgesi

Çevre Bakanlığı'ndan Banvit'e “Sıfır Atık” belgesi

Banvit, Bandırma Kampüsü’nde faaliyet gösteren piliç kesimhane tesisi ve İzmir Kampüsü’nde faaliyet gösteren piliç kesimhane tesisi ile yem fabrikası için “Sıfır Atık” belgeleri aldı.

Çevre Bakanlığı'ndan Banvit'e “Sıfır Atık” belgesi

Enerji Günlüğü - Banvit, Bandırma Kampüsü’nde faaliyet gösteren piliç kesimhane tesisi ve İzmir Kampüsü’nde faaliyet gösteren piliç kesimhane tesisi ile yem fabrikası için “Sıfır Atık” belgeleri aldı.

2001 yılından bu yana Türkiye’de piliç eti, hindi eti ve ileri işlenmiş hazır gıdaların üretimi gerçekleştiren Banvit, doğal kaynakların etkin yönetimi ve sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği uygulamalarla Bandırma Kampüsü’nde faaliyet gösteren piliç kesimhane tesisi ve İzmir Kampüsü’nde faaliyet gösteren piliç kesimhane tesisi ile yem fabrikası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık” belgelerini aldı. 

‘Sıfır Atık Yönetmeliği’’, hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefliyor. Atıkları kaynağında ayırım yaparak yönetmelikte renklere uygun toplama kaplarında toplayan ve geri dönüşüm firmalarına gönderen Banvit, gerekli kriterleri yerine getirdikten sonra denetlenerek belgelendirildi. 

“GURUR DUYUYORUZ”

Banvit Genel Müdürü Tolga Gündüz, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Şirketimizin faaliyetlerinin çevre üzerindeki etkisini en aza indirmek ve sürdürülebilirlik en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz çalışmaların sonunda Sıfır Atık belgesi almış olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler