1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. Çevre danışmanlık firmaları mevzuata uyum sağlayacak

Çevre danışmanlık firmaları mevzuata uyum sağlayacak

Enerji Günlüğü - Çevre danışmanlık firmaları, yeterlilik belgelerinin devamı için, Kasım ayındaki yönetmelik değişikliğine en geç 21 Mayıs 2014...

Çevre danışmanlık firmaları mevzuata uyum sağlayacak

Enerji Günlüğü - Çevre danışmanlık firmaları, yeterlilik belgelerinin devamı için, Kasım ayındaki yönetmelik değişikliğine en geç 21 Mayıs 2014 tarihine kadar uyum sağlamak zorunda.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik'in 21 Kasım 2013 tarih ve 28828 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Yönetmeliğin Geçici 2.Maddesine göre Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce çevre yönetim birimi onaylanmış işletmeler ve çevre danışmanlık belgesi almış firmaların, yeni Yönetmelikte belirtilen şartları, 21 Mayıs 2014 tarihine kadar sağlamaları gerektiği belirtildi.

Bu süre içinde gerekli şartları sağlamayan çevre yönetim birimlerinin onayları ve çevre danışmanlık firmalarının belgeleri 6 (altı) ay süre ile askıya alınacak. Bu süre içinde de gerekli şartları taşımayanların belgeleri iptal edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler