1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi değişiyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi değişiyor

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı onaylamasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi değişiyor

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı onaylamasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı yürürlüğe koyduğunu hatırlatarak iklim değişikliği ve göç konusunda hayata geçirmeyi kararlaştırdıkları yeni yapısal düzenlemeleri açıkladı. Erdoğan bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın isminin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirileceğini de duyurdu.

Erdoğan, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızın ismini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyoruz. Bu bakanlığımıza bağlı olarak İklim Değişikliği Başkanlığı kuruyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünü Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlıyoruz” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler