1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ceyhan`da petrol tankında yangın çıktı

Ceyhan`da petrol tankında yangın çıktı

Enerji Günlüğü – BOTAŞ’ın Ceyhan'daki depolarındaki boş bir petrol tankında sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangın kısa sürede kontrol altına...

Ceyhan`da petrol tankında yangın çıktı

Enerji Günlüğü – BOTAŞ’ın Ceyhan'daki depolarındaki boş bir petrol tankında sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş.'nin (BOTAŞ) Bölge Müdürlüğü depolarındaki Merkezi Irak hükümetinin şirketi SOMO'nun petrolünün taşındığı T3 tankında bakım onarım çalışması sırasında oksijen sebebiyle oluşan kıvılcımın tankın içinde bulunan petrol atıklarını tutuşturması nedeniyle çıkan yangın kontrol altına alındı.

Boş olan T3 tankında yapılan bakım sırasında yakıt atıklarının birden alev alması sonucu yangın çıktı. Binlerce ton akaryakıt tankları ve dolum tesisinin bulunduğu bölgede panik yarattı. Yangına, BOTAŞ itfaiyesinin yanı sıra çevre ilçelerden sevk edilen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın nedeniyle dumanlar tüm çevreyi kapladı.

Yangının kontrol altına alındığı ve söndürme çalışmalarının devam ettiği, ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Bilindiği gibi BOTAŞ'ın Ceyhan tanklarında bir süredir Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin petrolü depolanıyordu. Geçen Hafta Bölgesel Yönetim ile Merkezi Irak hükümetinin anlaşması üzerine yeniden SOMO petrolü de Ceyhan'da depolanmaya başlanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler