1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CEZ: Türkiye’ye inanıyoruz, yatırımlarımız devam edecek

CEZ: Türkiye’ye inanıyoruz, yatırımlarımız devam edecek

Enerji Günlüğü - Türkiye’deki önde gelen enerji oyuncularından Akenerji’nin ortağı olan Çek enerji firması CEZ Group, Türkiye pazarına güvendiklerini...

CEZ: Türkiye’ye inanıyoruz, yatırımlarımız devam edecek

Enerji Günlüğü - Türkiye’deki önde gelen enerji oyuncularından Akenerji’nin ortağı olan Çek enerji firması CEZ Group, Türkiye pazarına güvendiklerini ve yatırımlarının süreceğini açıkladı. 

CEZ Group’tan yapılan açıklamada, Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiği belirtilirken şu ifadelere yer verildi. “Ekonomik, politik zorlukların yaşandığı dönemlerde dahi ČEZ Group olarak kendimizi ülkenin bir parçası olarak görüyoruz. Bu bağlamda, uzun vadeli perspektifte yatırım yapan bir grup olarak Türkiye’de yatırım kararı almanın doğru olduğuna inanıyoruz. 15 Temmuz’da yaşanan demokratik yolla seçilmiş hükümeti devirmeye karşı gerçekleşen darbe girişimi sonrasında, Türkiye ekonomisine inanan ČEZ Group yatırımlarına hız kesmeden devam edecektir. Üretim ve satış operasyonlarımız planlandığı şekilde sürecektir. Tüm ülkenin barışçıl bir atmosfere yakın zamanda geri döneceğine yönelik inancımız tamdır.

ČEZ GROUP HAKKINDA 

ČEZ Group, Çek Cumhuriyeti merkezli Orta, Güneydoğu Avrupa ve Türkiye'de dahil bir çok ülkede faaliyet gösteren, entegre elektrik şirketler topluluğu. Grubun şirket hisseleri ČEZ, a. s. olarak Prag ve Varşova borsasında işlem görüyor. ČEZ Group, Akkök Holding ile 2008 yılında yüzde 50/50 stratejik ortaklık anlaşması imzaladı. Bu kapsamda ČEZ Group üretimde Akenerji, dağıtımda SEDAŞ ve perakende alanında SEPAŞ ile Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Sermaye yatırımı olarak Akenerji ve SEDAŞ için toplam 600 Milyon USD yatırım yapan ČEZ Group’un yerel ortağı Akkök Holding ile birlikte yatırım büyüklüğü yaklaşık 3 milyar dolar. 

Önceki ve Sonraki Haberler