1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Cezayir 2022’de kaya gazı üretmeyi hedefliyor

Cezayir 2022’de kaya gazı üretmeyi hedefliyor

Enerji Günlüğü – Cezayir’in 2022 yılına kadar ortalama 20 milyar metreküp ticari kaya gazı üretimi yapabileceği ifade edildi.Cezayirli enerji şirketi...

Cezayir 2022’de kaya gazı üretmeyi hedefliyor

Enerji Günlüğü – Cezayir’in 2022 yılına kadar ortalama 20 milyar metreküp ticari kaya gazı üretimi yapabileceği ifade edildi.

Cezayirli enerji şirketi Sonatrach'ın Başkanı Said Sahnoun Pazar günü verdiği bir röportajda, Cezayir’in 2022 yılına kadar ticari kaya gazı üretimine başlayabileceğini ve ortalama 20 milyar metreküp kaya gazı üretebileceğini söyledi.

Sahnoun, 2025-2027 arasında yatırımların artması ile üretimin 30 milyar metreküpe çıkabileceğini belirterek, “ 2019 yılında geleneksel olmayan kaynak keşfi için pilot çalışmalara başlamayı ve 2022 yılına kadar üretime başlamayı umuyoruz” dedi.

Uluslar arası Enerji Ajansı, Cezayir’in toplam yedi kaya gazı havzası ile dünyanın üçüncü büyük kaya gazı yataklarına sahip olduğunu tahmin ediyor.

Kuzey Afrika ülkesi Cezayir sahip olduğu zengin kaya gazı kaynaklarının çıkartılması için yabancı şirketlerin yatırım yapmasını destekliyor. Bu yılın başında Statoil ve Shell ülkenin bir havzasındaki kaya gazı potansiyelini test edebileceklerini açıklamışlardı.

Önceki ve Sonraki Haberler