1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Cezayir doğal gaz yatırımlarını arttıracak

Cezayir doğal gaz yatırımlarını arttıracak

Kuzey Afrika ülkesi Cezayir, Avrupa’ya ve küresel pazarlara doğalgaz arzını artırmak için hidrokarbon keşif ve üretimine 30 milyar dolardan fazla yatırım yapacak. 

Cezayir doğal gaz yatırımlarını arttıracak

Enerji Günlüğü - Cezayirli enerji şirketi Sonatrach, hidrokarbon ve özellikle doğal gaz arama ve üretimine 30 milyar doların üzerinde yatırım yapmayı planlıyor.

2022 yılında Rusya’yı geçerek AB’nin ikinci büyük doğalgaz tedarikçisi olan Kuzey Afrika ülkesi Cezayir, bu pozisyonunu korumak için yeni yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Ülkenin devlete ait petrol ve doğalgaz şirketi Sonatrach Grubu'nun CEO'su Tevfik Hakkar Mees dergisine yaptığı açıklamada, 5 yıllık yatırım planında 30 milyar dolardan fazla kaynağın başta doğalgaz olmak üzere hidrokarbon keşif ve üretimine ayrılacağını söyledi. Hakkar ayrıca, gaz rafine ve sıvılaştırma projelerine de 7 milyar dolar ve enerji dönüşümüne ilişkin projelere 75 milyar dolar harcayacaklarını ifade etti. 

Geçen yıl ihracatını 56 milyar metreküpe ulaştırarak rekor seviyelere çıkaran Cezayir, 2023'te doğal gaz ihracatını iki katına çıkararak 100 milyar metreküpe ulaştırmayı hedefliyor. Cezayir, doğrudan İtalya'nın Sicilya Adası'na doğal gaz taşıması düşünülen Galsi Boru Hattı projesini canlandırarak Avrupa'nın talebini bu hat üzerinden karşılamayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler