1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Cezayir doğalgaz boru hattı kuracak

Cezayir doğalgaz boru hattı kuracak

Enerji Günlüğü - Cezayirli Sonatrach, yıllık 21.2 milyar metreküp kapasiteli 334 kilometre uzunluğundaki GR7 Doğalgaz Boru Hattı kuracak.Cezayir kamu enerji...

Cezayir doğalgaz boru hattı kuracak

Enerji Günlüğü - Cezayirli Sonatrach, yıllık 21.2 milyar metreküp kapasiteli 334 kilometre uzunluğundaki GR7 Doğalgaz Boru Hattı kuracak.

Cezayir kamu enerji şirketi Sonatrach 334 kilometre uzunluğundaki GR7 Doğalgaz Boru Hattı'nın yapımı için iki anlaşma imzaladı. Şirketin boru hattı işletmecisi TRC tarafından imzalanan anlaşmaların ilki bir yıl içinde teslim edilmek üzere 48 inç çaplı borular için, bir diğeri de 30 ay içinde tamamlanması gereken 192 milyon Dolar değerindeki mühendislik, tedarik ve inşaat çalışmaları için Cosider ile imzalandı.

348 milyon Dolar'a malolması planlanan hat, ülkenin Kuzeyinde bulunan Ghardaia bölgesindeki El Menia'dan Hassi R'Mel'e uzanacak ve Hassi Mouina, Hassi Ba Hamou ve Ahnet doğalgaz sahalarından çıkartılan doğalgazı iletecek. 

Hassi Mouina doğalgaz sahasında yılda 1.4 milyar metreküp, Hassi Ba Hamou doğalgaz sahasında yılda 1.8 milyar metreküp ve Ahnet doğalgaz sahasında yılda 4 milyar metreküp doğalgaz üretilmesi bekleniyor. Sonatrach tarafından işletilecek sahalar 2019 yılında üretime geçecek.

Önceki ve Sonraki Haberler