1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Cezayir enerji şirketlerinin güçlenmesini istiyor

Cezayir enerji şirketlerinin güçlenmesini istiyor

Enerji Günlüğü -Cezayir enerji şirketlerinin Çinli enerji şirketlerinden daha etkili olması gerektiğini söyledi.Cezayir Enerji Bakanı Yusuf Yusufi, ülkenin...

Cezayir enerji şirketlerinin güçlenmesini istiyor

Enerji Günlüğü -Cezayir enerji şirketlerinin Çinli enerji şirketlerinden daha etkili olması gerektiğini söyledi.

Cezayir Enerji Bakanı Yusuf Yusufi, ülkenin enerji sektörü ile tüm Cezayirli şirketler arasında potansiyel bir köprü inşa etmek için ülkenin tüm sanayi potansiyelini seferber etmek zorunda olduğunu belirterek, ulusal enerji şirketlerine Çinli enerji şirketleri ile rekabet güçlerini arttırmaları çağrısında bulundu.

Cezayirli şirketlerin kalite ve maliyetler konusunda Çinli şirketlerden daha güçlü olmalarını isteyen Yusufi, Sonatrach'ın planlarından da bahsetti.

Sonatrach Group tarafından 2015-2019 dönemi için oluşturulan kalkınma programı çerçevesinde 18 doğalgaz ve 11 ham petrol sondaj çalışmalarının yapılacağını belirten Yusufi, her yıl 260 kuyu sondajı yapılacağını ve yılda 26 bin kilometrekarelik alanın 3D sismik arama çalışmaları ile 10 bin metrekare 2D sismik arama çalışmalarının tamamlanacağını söyledi.

Yusufi ayrıca ülkesinde yenilenebilir enerji yatırımları ile enerji verimliliğini arttırmak konusunda da planlarından söz etti.

İtalya-Cezayir İlişki Grubu ile önümüzdeki aylarda terörizm ile mücadelede ortak çabaları yoğunlaştıracaklarını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler