1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Cezayir yenilenebilir enerjiye ağırlık verecek

Cezayir yenilenebilir enerjiye ağırlık verecek

Enerji Günlüğü - Cezayir, fosil kaynaklara yönelik yatırımlara devam ederken, yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik üretimine de ağırlık verecek. Cezayir...

Cezayir yenilenebilir enerjiye ağırlık verecek

Enerji Günlüğü - Cezayir, fosil kaynaklara yönelik yatırımlara devam ederken, yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik üretimine de ağırlık verecek. 

Cezayir Enerji Bakanı Mustafa Guitouni, 22. Dünya Petrol Kongresi'nde konuşurken, enerji piyasalarında daha inovatif davranarak kaynakları daha iyi değerlendirmek gerektiğini vurguladı. Ülke olarak büyük ölçekli elektrik üretimi yapmak istediklerini belirten Guitouni “Bunu yenilenebilir kaynaklarla yapmayı amaçlıyoruz. Daha çok güneş enerjisinden elektrik üretimini öngörüyoruz. Aynı zamanda enerji verimliliğini iyileştirmek istiyoruz” diye konuştu. 

Bu arada fosil enerji kaynaklarına yatırımların da devam edeceğini belirten Cezayirli Bakan, “Az keşif yapılan alanlarda kabiliyetimizi artırmak, işleme ve taşıma kapasitesini iyileştirmek, araştırma kabiliyetimizi yükseltmek istiyoruz. Mevcut petrol sahalarındaki petrol çıkarma oran ve hızını da artırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler