1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Cezayir`den daha fazla doğalgaz gelecek

Cezayir`den daha fazla doğalgaz gelecek

Enerji Günlüğü - Türkiye, Cezayir'le yıllık 4.4 milyar metreküplük sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) sözleşmesinin süresini 10 yıl daha uzatıyor....

Cezayir`den daha fazla doğalgaz gelecek

Enerji Günlüğü - Türkiye, Cezayir'le yıllık 4.4 milyar metreküplük sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) sözleşmesinin süresini 10 yıl daha uzatıyor. Cezayir üretimi artırması halinde vereceği gaz miktarını 6 milyar metreküpe çıkaracak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cezayir, Libya ve Katar'ı kapsayan enerji seferine başladı. Bakan Yıldız, seyahatin ilk durağı olan Cezayir'de Enerji ve Madenler Bakanı Youcef Yousfi ile görüştü. Görüşmede Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal ile BOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Konuk da bulundu. Bakan Yıldız, basına kapalı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Cezayir ile devam eden 4 milyar metreküplük LNG kontratının 10 yıl daha uzatılması konusunda mutabakata vardıklarını söyledi. Yıldız, Cezayirli meslektaşıyla petrol ve yenilenebilir enerji alanlarında işbirliği fırsatlarını da ele aldıklarını anlattı. Cezayirli Bakan Youcef Yousfi ise ülkelerinin doğalgaz üretiminde artış olması halinde Türkiye'ye verdikleri doğalgazın miktarını 6 milyar milyar metreküpe kadar çıkarabileceklerini söyledi.
Türkiye'nin Cezayir'den yıllık 4.4 milyar metreküp doğalgaz almasını sağlayan kontratın süresi Ekim 2014'te sona erecek.

Önceki ve Sonraki Haberler