1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. CGN Enerji Andoz RES için çalışmalara başladı

CGN Enerji Andoz RES için çalışmalara başladı

Enerji Günlüğü - CGN Enerji Adana’nın Pozantı ilçesinde kuracağı 32 MW kapasiteli Andoz Rüzgar Enerjisi Santrali için çalışmalara başladı.Geçen...

CGN Enerji Andoz RES için çalışmalara başladı

Enerji Günlüğü - CGN Enerji Adana’nın Pozantı ilçesinde kuracağı 32 MW kapasiteli Andoz Rüzgar Enerjisi Santrali için çalışmalara başladı.

Geçen yıl Ağustos ayında yapılan YEKA rüzgar yarışmalarında Adana bölgesindeki 120 MW’lik rüzgar santrali bağlantı kapasitesi ihalesinde 4.78 cent teklifle Andoz RES projesine 32 MW’lik kapasite tahsisi alan CGN Enerji santralin kurulumu için çalışmaların ilk ayağı olan çevre değerlendirmelerine başladı. Adana İli, Pozantı İlçesi, Kamışlı ve Ömerli Mahalleleri , Niğde İli, Ulukışla İlçesi, Çiftehan Bucağı, Ünlüyaka ve Koçak Köyleri sınırları içerisinde 32 MW kapasiteli Andoz Rüzgar Enerji Santrali’ni kurup işletecek şirketin hazırladığı Çevre Etki Değerlendirme Raporu’nun değerlendirilme süreci başladı.

Her biri 1 MWm kurulu güce sahip 32 adet rüzgar türbininden oluşacak Andoz Rüzgar Enerji Santrali’nin yılda 112.128.000 kWh elektrik üretmesi öngörülüyor. 

Sabiha KÖTEK

ADANA’DA RÜZGAR KAPASİTESİNİN YARISI MANSURLU RES’E

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler