1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Charge Enerji Ankara’da 5 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Charge Enerji Ankara’da 5 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Charge Enerji Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde kuracağı 5 MW’lık biyokütle tesisi ile günde 86,5 ton sıvı tehlikesiz atık işleyerek...

Charge Enerji Ankara’da 5 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Charge Enerji Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde kuracağı 5 MW’lık biyokütle tesisi ile günde 86,5 ton sıvı tehlikesiz atık işleyerek elektrik üretecek.

Charge Enerji Elektrik Üretim Tic. A.Ş tarafından Ankara ili, Kahramankazan ilçesi, Saray Mahallesi Mevkii’nde elektrik üretmek amacıyla her biri 1,25 MWe kapasitesinde 4 adet jeneratörden oluşan toplam 5 MWe/5,1 MWm/11,1 MWt kurulu gücünde “Kahramankazan Bitkisel Atık Yağ Geri Kazanımı (1950 Ton/Yıl) Ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanımından (80 Ton/Gün) Elektrik Üretimi Tesisi (5 Mwe/5,1 Mwm/11,1Mwt)” projesinin kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

Proje sahası içerisinde, mevcutta bulunan bina içerisine ekipmanların montajı yapılmak sureti ile enerji santrali kurulacak. Yaklaşık 1 milyon lira yatırımla kurulacak olan tesiste günde 80 ton tehlikesiz atık ve günde 6.5 ton bitkisel atık yağ geri kazanımından kaynaklanan toplam 86,5 ton sıvı tehlikesiz atık işlenerek elektrik üretilecek. Tesiste yıllık yaklaşık 43.000 MW elektrik üretimi yapılacak ve üretilen elektrik en yakın enterkonnekte sisteme verilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler