1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Chevron 665 milyon dolar zarar etti

Chevron 665 milyon dolar zarar etti

ABD’nin ikinci en büyük petrol şirketi Chevron, 2020 yılı son çeyreğinde 665 milyon dolar zarar etti.

Chevron 665 milyon dolar zarar etti

Enerji Günlüğü - ABD’nin ikinci en büyük petrol şirketi Chevron, 2020 yılı son çeyreğinde 665 milyon dolar zarar etti.

ExxonMobil’in ardından ABD’nin en büyük ikinci petrol şirketi olan Chevron 2020 yılı dördüncü çeyrek verilerini açıkladı. Buna göre şirket yılın son çeyreğinde beklentilerin üzerinde, 665 milyon dolar net zarar açıkladı. Chevron’un son çeyrekte pay başına zararı ise 0,33 dolar oldu. 

Chevron yılın son üç ayında 25,25 milyar dolar gelir elde etti. Ayrıca şirketin bu dönemde net üretimi de günde 3,28 milyon varil oldu. Chevron 2020 yılında ise 832 milyon varil petrol eşdeğeri rezerv ekledi.

CHEVRON VE EXXONMOBİL BİRLEŞMEYİ GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Chevron’un ExxonMobil ile birleşme konusunu gündemine aldığı kaydediliyor. Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, dünyanın en büyük petrol şirketlerinin CEO'ları pandemi şokunun yaşandığı dönemde birleşme konusunda görüşme yaptılar. Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, gerçekleşmesi halinde tarihin en büyük şirket birleşmeleri arasına girecek olan muhtemel işlem için Chevron CEO'su Mike Wirth ve Exxon CEO'su Darren Woods görüştüler. Kaynaklar yapılan görüşmenin bir ön görüşme niteliğinde olduğunu ve şu anda devam etmediğini kaydettiler. Bununla birlikte konunun gelecekte yeniden gündeme gelebileceğinin de altını çizdiler. 

Önceki ve Sonraki Haberler