1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Chevron biyoyakıt şirketi satın aldı

Chevron biyoyakıt şirketi satın aldı

ABDli petrol şirketi Chevron biyoyakıt üretimi alanında hızlı büyüme hedefi kapsamında Renewable Energy şirketini satın aldı. 

Chevron biyoyakıt şirketi satın aldı

Enerji Günlüğü - Amerikan petrol devi Chevron, biyodizel üretim şirketi ABD merkezli Renewable Energy Group'u satın aldı.

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden ABD merkezli Chevron, yenilenebilir yakıtlar değer zincirini güçlendirmek ve büyümeyi hızlandırmak amacıyla yeni bir satın alım gerçekleştirdi. Chevron, merkezi ABD’nin Iowa eyaletine bağlı Ames kentinde bulunan biyoyakıt şirketi Renewable Energy Group'u 3,1 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. Chevron, yeşil motorin üreticisi Renewable Energy için hisse başına 61,50 dolar ödeyecek. 

Satın alma, Renewable Energy'nin büyüyen yenilenebilir yakıt üretimi ve önde gelen hammadde yeteneklerini Chevron'un geniş üretim, dağıtım ve ticari pazarlama konumu ile birleştiriyor.

“BİRLİKTE DAHA HIZLI VE VERİMLİ BÜYÜYEBİLİRİZ”

Chevron Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mike Wirth, Renewable Energy'nin yenilenebilir yakıt endüstrisinin kurucusu ve lideri olduğunu belirterek, “Birlikte, tek başına olabileceğinden daha hızlı ve verimli bir şekilde büyüyebiliriz” ifadesini kullandı.

Chevron, 2030 yılına kadar biyoyakıt üretim kapasitesini günde 100 bin varile çıkarma hedefi bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler