Enerji Günlüğü - Amerikan petrol şirketi Chevron'un başkanı Mike Wirth, Wall Street Journal gazetesinde yer alan değerlendirmesinde, daha önce fiyat ve lojistik risklerini azaltmaya olanak sağlayan araçların neredeyse tükendiğini belirterek, sistemin artık İran'la olan çatışmanın başlangıcındaki rezervlere sahip olmadığını ifade etti.
Konu uzmanları, çatışmaların devam etmesi durumunda krizin kontrolden çıkarabileceği konusunda uyarılarda bulunur.
Gazetenin analizine göre, küresel ticari yakıt rezervleri son altı aydır azalırken, stratejik rezervler neredeyse tamamen tükendi. Ayrıca, bir dizi insansız hava aracı saldırısının ardından Suudi Arabistan’da, Hürmüz Boğazı'nı bypass etmek için kullanılan, günlük 7 milyon varil kapasiteli Doğu-Batı petrol boru hattının da kapatıldığı duyuruldu.
Yaşanan kriz doğrultusunda, ABD'de dizel fiyatları galon başına 6,23 dolarla rekor seviyeye ulaşırken, benzin fiyatları da galon başına 4,32 dolara yükseldi.




