1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Chevron emisyonlarını teknoloji ile azaltacak

Chevron emisyonlarını teknoloji ile azaltacak

ABDli petrol devi Chevron, emisyonlarını petrol ve doğal gaz üretimlerini azaltarak değil, emisyonları azaltan teknolojilere 2028’e kadar 3 milyar dolar yatırım yaparak azaltacak.

Chevron emisyonlarını teknoloji ile azaltacak

Enerji Günlüğü - ABDli petrol devi Chevron, emisyonlarını petrol ve doğal gaz üretimlerini azaltarak değil, emisyonları azaltan teknolojilere 2028’e kadar 3 milyar dolar yatırım yaparak azaltacak.

Dünyanın sayılı büyük petrol ve doğal gaz şirketlerinden Amerikalı Chevron, karbon salımını azaltmak için diğer petrol devleri gibi petrol ve doğalgaz üretimini azaltıp yatırımlarını yenilenebilir enerjiye kaydırmayı planlamıyor. Chevron baş finans sorumlusu Pierre Breber yaptığı açıklamada, emisyonları azaltmak için bunun yerine emisyonları azaltan teknolojilere 2028 yılına kadar 3 milyar dolar yatırım yapacaklarını duyurdu. Breber, planlanan yatırımın dışında, Chevron'un üretiminden kaynaklanan emisyonları azaltmak için 2 milyar dolar ve yenilenebilir doğal gaz gibi yenilenebilir yakıtlar üretmek için 750 milyon dolar daha yatırım yapacağını belirtti.

Chevron, 2028 yılına kadar emisyonlarını %35 azaltmayı hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler