1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Chevron ilk yarıda 4,5 milyar dolar kar açıkladı

Chevron ilk yarıda 4,5 milyar dolar kar açıkladı

ABD’nin ikinci büyük petrol şirketi olan Chevron bu yılın ilk yarısında 4,5 milyar dolar net kar elde etti.

Chevron ilk yarıda 4,5 milyar dolar kar açıkladı

Enerji Günlüğü – ABD’nin ikinci büyük petrol şirketi olan Chevron bu yılın ilk yarısında 4,5 milyar dolar net kar elde etti.

Dünyanın en büyük petrol ve gaz üreticilerinden Chevron Corp. yayınladığı açıklamada, mali yılının ikinci çeyreğinde 3 milyar dolardan fazla kar elde ettiğini bildirdi. Chevron geçen yılın aynı döneminde 8.3 milyar dolar zarar açıklamıştı. Şirketin yılın ilk yarısında net karı ise 4.5 milyar dolar oldu. Şirket 2020 yılı ilk yarısında 4.7 milyar dolar zarar etmişti.

GELİR

Geçen yılın ikinci çeyreğinde 13,5 milyar dolar olan Şirketin geliri, 37,6 milyar dolara yükseldi. Yılın ilk yarısında gelir ise 69.6 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2020'nin ilk altı ayında şirket 45 milyar dolar gelir elde etmişti. 

“İKİNCİ ÇEYREK SONUÇLARI GÜÇLÜ”

Chevron CEO'su Michael Wirth yaptığı açıklamada, ikinci çeyrek kazançlarının, iyileşen piyasa koşullarını, dönüşüm faydaları ve birleşme sinerjilerini yansıttığını ve güçlü gerçekleştiğini vurguladı. Wirth, Chevron'un daha düşük karbonlu bir geleceğe yatırım yapacağını belirterek, şirketin ortaklarıyla birlikte karbon negatif biyoenerji ve ticari olarak uygulanabilir, büyük ölçekli hidrojen işletmeleri geliştirme planlarını açıkladığını hatırlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler