1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Chevron Litvanya’dan çıkıyor

Chevron Litvanya’dan çıkıyor

Enerji Günlüğü – Amerikan enerji şirketi Chevron hisselerini Litvanyalı petrol şirketi LL İnvesticijos’a satarak Litvanya’dan çıkıyor.Chevron Litvanya’nın...

Chevron Litvanya’dan çıkıyor

Enerji Günlüğü – Amerikan enerji şirketi Chevron hisselerini Litvanyalı petrol şirketi LL İnvesticijos’a satarak Litvanya’dan çıkıyor.

Chevron Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta bulunan bürosunu kapatacağını ve hisselerini Litvanyalı petrol şirketi LL İnvesticijos’a satacağını açıkladı.

Chevron geçtiğimiz Ekim ayında Litvanya kaya gazı arama ve çıkarma yasalarındaki karmaşa nedeniyle ülkeden çıkacağını açıklamıştı.

Litvanya Çevre Bakanı naturel gas Europe’a yaptığı açıklamada Amerikalı şirketin ilk ihaleden istediği sonucu alamaması ve kendilerine verilen yeni ihale sözlerinin bir türlü yerine getirilmemesinden bıktıkları için ülkeden çıktıklarını söyledi.

Öte yandan Litvanya Başbakanı Algirdas Butkevicius Chevron’un ülkeden çıkışının ülkenin kaya gazı keşif çalışmalarını olumsuz etkilemeyeceğini söyledi. Başbakan kaya gazı aramaları için yeni bir ihalenin yapılacağını ve ihalenin yapılacağı zamana kadar gerekli ysala düzeltmelerin yapılacağını da vurguladı.

Yeni yasal düzenlemelerde kaya gazı aramalarının üç ya da dört yıl vergiden muaf tutulması ve ardından da yüzde 15 vergi alınması önerileri var.

Önceki ve Sonraki Haberler