1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Chevron, PDC Energy’yi borçlarıyla satın alıyor

Chevron, PDC Energy’yi borçlarıyla satın alıyor

Chevron, PDC Energy'nin tüm hisselerini 6,3 milyar dolara satın almak için anlaştı. Borçlarla birlikte satın almanın değeri 7,6 milyar dolar olacak.

Chevron, PDC Energy’yi borçlarıyla satın alıyor

Enerji Günlüğü - ABD'li petrol devi Chevron, petrol şirketi PDC Energy'yi borçlar dahil 7,6 milyar dolara satın alacak. Satın alma ile Chevron’un yıllık nakit akışına 1 milyar dolar eklenecek.

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Amerikan Chevron, Teksas merkezli petrol şirketi PDC Energy'yi borç dahil 7,6 milyar dolar karşılığında satın alacağını böylece ABD'deki petrol ve gaz rezervleri envanterine ekleme yapacağını açıkladı. Şirket, PDC'nin satın alınmasıyla varil başına 7 dolardan daha az bir maliyetle rezervlerine %10 ekleneceğini belirtti. Satın almanın yıl sonuna kadar tamamlanmasının öngörülüyor.

Açıklamaya göre, Chevron'un PDC Energy'nin tüm hisselerini 6,3 milyar dolara satın alması için anlaştı. Satın alma işleminin değeri borçlar dahil 7,6 milyar dolar oldu. Anlaşmanın Chevron için yıllık serbest nakit akışına 1 milyar dolar eklemesi bekleniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler