1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Chinon 3 nükleer reaktörde üretime arıza molası

Chinon 3 nükleer reaktörde üretime arıza molası

Fransız enerji şirketi EDF, Chinon 3 nükleer reaktörde üretimi güvenlik soğutma sistemindeki boru arızası nedeniyle durdurdu.

Chinon 3 nükleer reaktörde üretime arıza molası

Enerji Günlüğü - Fransa’da işletilmekte olan 900 MW kapasiteli Chinon 3 nükleer reaktöründe üretim güvenlik soğutma sistemi arızası nedeniyle durduruldu.

Fransız kamu enerji şirketi Électricité de France (EDF), Batı Fransa'daki 900 MW kapasiteli Chinon 3 nükleer reaktörünün, yedek bir güvenlik soğutma sistemi içeren dört borudaki bir dirsekte gerilim bozunması tespit edilmesinin ardından testler için devre dışı bırakıldığını açıkladı.

Açıklamada boruların bazı bölümlerinden numune alındığını kaydeden EDF, kusurların boru malzemesini, mekanik stresleri ve dolaşımdaki sıvıyı içeren korozyonla bağlantılı olduğunun tespit edildiğini ifade etti. Bu arızaların ancak 10 yıllık reaktör denetimlerinin bir parçası olan ultrasonik testler ile anlaşılabileceğini belirtti.

Güvenli soğutma sıvısı enjeksiyon sistemi, operatörün nükleer reaksiyonu durdurmak için bir acil durum önlemi olarak doğrudan nükleer çekirdeğe bir nötrleştirici madde pompalamasına olanak tanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler