1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. CHP Artvin HES projelerine Meclis araştırması istedi

CHP Artvin HES projelerine Meclis araştırması istedi

Enerji Günlüğü - CHP, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, TBMM'ye halkın büyük tepki gösterdiği birçok HES projesinin neden iptal edilmediğini sordu.CHP,...

CHP Artvin HES projelerine Meclis araştırması istedi

Enerji Günlüğü - CHP, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, TBMM'ye halkın büyük tepki gösterdiği birçok HES projesinin neden iptal edilmediğini sordu.

CHP, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin genelinde 126 HES projesinin 70 civarındakinin iptal edildiği, bu iptallerin hangi kriterler göz önüne alınarak yapıldığı, halkın büyük tepki gösterdiği birçok HES projesinin neden iptal edilmediği, alınan kararların siyasi olup olmadığı konusundaki iddiaların gerçekliğin araştırılması amacıyla Meclis araştırma komisyonu açılmasını istedi.

HES PROJELERİ MEŞRUİYETİNİ KAYBETMİŞTİR

Sayısı her geçen gün değişen HES projelerinin Artvin'in ve bölgenin kanayan bir yarası olduğuna dikkat çeken Bayraktutan, "Elbette Ülkemizin Enerji ihtiyacı vardır ve bu ihtiyaçlar Ülkemizin uygun kaynaklarından sağlanmalıdır. Ancak bir kenti, bir coğrafyayı, bir milleti ve kültürü yok edecek boyutlara ulaşmamalıdır. Artvin ilini haritadan silecek şekilde her noktasına girilmemelidir. İhtiyaç, yağmaya dönüşmemelidir. Artvinli İl sınırları içerisinde 200'e yakın HES projesini iyiniyetli görmemektedir. Yapılması düşünülen HES projeleri hangi kriterler göz önünde tutularak belirlenmiştir? Hatta son günlerde siyasetçilerin 70 HES projesinin iptal edildiğini müjdelemesi, hem sevindirici, hem de üzücüdür! 70 HES projesinin bölgeye vereceği ekolojik zarardan dönülmesi sevindirici bir durum olsa dahi geri kalan HES projeleri endişe vericidir. Dün olması yönünde karar alınan HES projelerinin bugün 70 tanesi iptal ediliyorsa bugün yapımına uygunluk verilen HES'lerin yarın yanlış olmayacağına nasıl inanabiliriz! Yapılması planlanan HES'lerin 70 tanesini keyfi ve siyasi bir kararla iptal edilmiş olabilir. Veya iptal edilmeyen HEs projeleri kim ve kimler için iptal edilme miştir? Vaktinde sağlıklı bir karar verilmiş olsa bugün bu 70 HES projesinin yapımı iptal edilmezdi. Tüm bu ve benzeri sorular kamuoyunda cevap aramaktadır. Bölgede yapılması planlanan tüm HES'ler incelenmelidir. Birilerinin rant sağlaması için değil, milli menfaaterin gözetilerek HES projeleri belirlenmelidir. Ülkemiz için HES projesi mi, RES projesi mi, yoksa GES projesi mi daha rantabldır iyi incelenmeli ve ona göre karar verilmelidir. Kısacası Artvin genelinde yapılmasına karar verilen HES projeleri meşruiyetini kaybetmiştir." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler