1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. CHP bünyesinde jeotermal araştırma komisyonu kuruldu 

CHP bünyesinde jeotermal araştırma komisyonu kuruldu 

Enerji Günlüğü - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bünyesinde 6 milletvekili ve bir parti meclisi üyesinden oluşan Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu kuruldu. 

CHP bünyesinde jeotermal araştırma komisyonu kuruldu 

Enerji Günlüğü - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bünyesinde 6 milletvekili ve bir parti meclisi üyesinden oluşan Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu kuruldu. 

CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, yaptığı açıklamada, ülkenin dört bir yanından doğa hakları ihlalleri ile ilgili şikayetler, yardım talepleri aldıklarını belirtti. Jeotermal enerjinin de son zamanlarda ülkede yoğun olarak tartışılan bir başlık haline geldiğeine işaret eden Ali Öztunç, "Geçtiğimiz aylarda Muğla'da bu yönde yapılmak istenen ihaleden, topumsal tepki sonrasında vazgeçilmişti. Aydın, Manisa, Denizli, İzmir illerimizde bu konuda bir çok toplumsal uyuşmazlık, hak çatışmaları da yaşanıyor" dedi.  

İLGİLİ BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ 

Tüm bu gelişmeleri daha iyi anlayabilmek için CHP Doğa Hakları bünyesinde, söz konusu uyuşmazlıkların yoğun olarak yaşandığı illerden milletvekili temsilcilerinden oluşan Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu’nu kurduklarını anlatan Ali Ötunç şunları söyledi: 
"Araştırma komisyonumuz ile jeotermal enerji ile ilgili konularda bilgi toplamak, araştırma yapmak, tedbirler geliştirmek ve önerilerde bulunmak amacını taşıyoruz. Komisyonumuz, Aydın, Manisa, Denizli, İzmir ve Muğla şehirlerinde saha incelemeleri yapıp, yaşanan süreçleri araştıracak sonraki süreçte de aktif olarak izlemesini gerçekleştirecek ve bu hususları raporlama ile kamuoyuyla paylaşacaktır. Bu çalışmaların, CHP’nin doğa hakları ve çevre politikalarını güçlendirmesini umut ediyoruz.” 

CHP JEOTERMAL ENERJİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÜYELERİ

1) Ali ÖZTUNÇ - Genel Başkan Yardımcısı - Kahramanmaraş Milletvekili
2) Süleyman BÜLBÜL - Aydın Milletvekili
3) Haşim Teoman SANCAR - Denizli Milletvekili
4) Mürsel ALBAN - Muğla Milletvekili
5) Mahir POLAT - İzmir Milletvekili
6) Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU - Manisa Milletvekili
7) Gizem ÖZCAN - Parti Meclisi Üyesi

Önceki ve Sonraki Haberler