1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. CHP Meclis`e enerji arz güvenliğini sordu

CHP Meclis`e enerji arz güvenliğini sordu

Enerji Günlüğü - CHP, doğalgazda tedarik esnekliğinin sağlanması konusunda planlanan çalışmaların neler olduğunu Meclis'e sordu.CHP Balıkesir Milletvekili...

CHP Meclis`e enerji arz güvenliğini sordu

Enerji Günlüğü - CHP, doğalgazda tedarik esnekliğinin sağlanması konusunda planlanan çalışmaların neler olduğunu Meclis'e sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Ahmet Akın önergesinde doğalgazda tedarik esnekliğinin sağlanması konusunda planlanan çalışmaların neler olduğunu sorarak, Türkiye’nin Rusya ve İran’a bağımlılığını ortadan kaldırmak üzere doğalgaz temini için görüşülen, anlaşma sağlanan ülkeler olup olmadığını, varsa bunların hangileri olduğunun da açıklanmasını istedi.

22 Şubat 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Türkiye’nin enerji arz güvenliğinin de masaya yatırıldığının açıklandığını hatırlatan Akın, yatırım aşamasındaki enerji projelerin hangileri olduğunun da Bakan Berat Albayrak tarafından açıklanmasını talep etti.

Akın, "“Yatırımların ne kadarı yerli kaynağa dayalıdır? Bahse konu yatırımlar ne zaman tamamlanacaktır? Bunlar tamamlandığında ülkemizin enerji arz güvenliği sağlanmış olacak mıdır? Yapılan açıklamada termik santrallerin önemli bir kaynak olarak görüldüğü belirtilmektedir. Ülkemizde ön lisans ve lisans almış termik santral sayısı nedir? Bunların illere göre dağılımı nasıldır?

Hükümet sözcüsü, açıklamasında enerji yatırımları için yabancı sermayeyi Türkiye’ye çekebilmek amacıyla yapılması gerekenlerin anlatıldığını belirmektedir. Buna göre bu konuda yaptığınız ya da yapmayı planladığınız çalışmalar nelerdir? Türkiye’nin enerji kapasitesinin artırılması yönünde yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi planlanmakta mıdır? Bu konuda yapmayı planladığınız çalışmalar nelerdir?”sorularını sordu.

Önceki ve Sonraki Haberler