1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. CHP ön ödemeli doğalgaz satışında 70 TL sınırını sordu

CHP ön ödemeli doğalgaz satışında 70 TL sınırını sordu

Enerji Günlüğü - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara'da ön ödemeli doğalgaz satışında uygulanan aylık 70 bin TL...

CHP ön ödemeli doğalgaz satışında 70 TL sınırını sordu

Enerji Günlüğü - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara'da ön ödemeli doğalgaz satışında uygulanan aylık 70 bin TL sınırın nedenini sordu. 

Aylin Nazlıaka, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması talebiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bir soru önergesi sundu. Nazlıaka soru önergesinde, doğalgaz almak için PTT ya da Başkent Doğalgaz'ın satış noktalarına başvuran abonelere konutlarda aylık 70 TL'nin üzerinde doğalgaz satışı yapılmayacağı bilgisi verildiğini belirtti. Nazlıaka Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Başkent Doğalgaz aboneliren neden 70 TL'nin üzerinde doğalgaz satışı yapılmamaktadır? Bu kararın kanuni dayanağı nedir? Bu uygulamaya vatandaşyın kamu mal ve hizmetlerinden yararlanma hakkı gasp edilmiyor mu? Bu konuda açılan idari ve adli soruşturma var mıdır? 70 TL miktarı doğalgaz satış sınırı hangi kriterlere göre belirlenmiştir. 70 TL'nin üzerinde gazz tüketen vatandaşylarımızın bu ihtiyacı nasıl karşılaması öngörülmektedir? Ankara'da faturalı ve kartlı doğalgaz abone sayısı ve ilçelere göre dağılımı nedir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EPDK'nın kartlı doğlagaz sayacından vazgeçilmesi konusundaki ısrarının nedenleri nelerdir? Kartlı doğalgaz sayaçlarının kaldırılması uygun dönemlerde ve fiyattan gaz alarak kar eden vatandaşın zararına değil midir? Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EPDK şimdi de vatandaşın kartlı doğalgaz sayacı sayesinde bütçesinden elde ettiği cüzi karın peşine mi düşmüştür?"

Önceki ve Sonraki Haberler