1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. CHP rüzgâr enerjisi için Meclis araştırması istedi

CHP rüzgâr enerjisi için Meclis araştırması istedi

Enerji Günlüğü -  CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Rüzgâr Enerjisi yatırımlarında yaşanmakta olan sorunların tespiti ve çözüm önerileri...

CHP rüzgâr enerjisi için Meclis araştırması istedi

Enerji Günlüğü -  CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Rüzgâr Enerjisi yatırımlarında yaşanmakta olan sorunların tespiti ve çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. 

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Rüzgâr Enerjisi yatırımlarında yaşanmakta olan sorunların tespiti ve çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla hazırladığı önergeyi TBMM Başkanlığına sundu.

Akın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Rüzgar enerjisi yatırımlarının önünde çok sayıda engel olduğunu gördük. Bu yatırımların hızlanması, 48.000MW kurulu güç potansiyelimiz olan rüzgardan azami ölçüde yararlanmamızı sağlayacak kanalların acilen açılması gerekmektedir. Biz CHP olarak öteden beri yenilenebilir kaynaklardan sağladığımız elektriğin toplam üretimimiz içerisindeki oranının artırılmasından yanayız. O yüzden böyle bir girişimde bulundum” dedi.

DÜNYA KÖMÜRÜ TERKEDİYOR BİZ İSE TERSİNE…

Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının çok yüksek olduğuna dikkat çeken Akın, “ Bu sorunu ortadan kaldırmamızın en önemli aracı yüksek potansiyele sahip olduğumuz yenilenebilir enerji kaynaklarımızdır. AKP iktidarı enerji yatırımlarında termik santralleri önceleyen bir program izliyor. Termik santral yatırımları ağırlıklı olarak ithal kömüre dayalı olarak yapılıyor. Yine termik santral yakıtı olarak kullanılan doğalgazın da neredeyse tamamını ithal ediyoruz. Bütün dünya fosil kaynaklı enerji yatırımlarını yarattığı çevre sorunları nedeniyle yavaş yavaş terk ediyor. Herkes yenilenebilir kaynaklara yöneliyor. Bizde ise tersine bir süreç yaşanıyor. Plan ve programlar yapılmasına, hedefler konulmasına rağmen bu konuda geldiğimiz nokta istenilen nokta değildir.” ifadesini kullandı.

YERLİ ÜRETİM VE BÜROKRASİ VURGUSU

Rüzgar enerjisi için kanat ve kulelerin Türkiye’de üretildiğini ama daha yüksek yatırım gerektiren jeneratör ve güç elektroniğinin yerli üretiminin de artması, önünün açılması gerektiğini belirten Akın, rüzgar enerjisi sektör temsilcilerinin, rüzgar enerjisinin gelişiminin önündeki önemli engellerden birisinin de mevzuat ve bürokrasiden kaynaklandığını belirtiklerini, bu nedenle de günün ihtiyaçlarına uygun olarak mevzuatın güncellenmesi ve rüzgar enerjisi yatırımlarını engelleyici, geciktirici duruma gelmiş olan düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerektiğini de kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler