1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. CHP'den doğalgaza gizli zam için soru önergesi

CHP'den doğalgaza gizli zam için soru önergesi

Enerji Günlüğü - Ankara'da doğalgaza 'gizli zam' yapıldığı iddiaları ile ilgili CHP tarafından Meclis'e bir soru önergesi verildi. CHP Parti Meclisi...

CHP'den doğalgaza gizli zam için soru önergesi

Enerji Günlüğü - Ankara'da doğalgaza 'gizli zam' yapıldığı iddiaları ile ilgili CHP tarafından Meclis'e bir soru önergesi verildi. 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Başkent'te doğalgaza "gizli zam" yapıldığına yönelik iddiaları TBMM gündemine taşıdı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 1 Ekim'de doğalgaza yüzde 10 oranında indirim yapılacağını açıkladığını, Ankara'da bu indirimin uygulanıp uygulanmadığını soran Yılmaz, "Yapıldıysa hangi oranlarda yapılmıştır? Bu indirim Ankara'da uygulanmış mıdır? Başkentgaz'ın Ankaralılar'a gizli zam yaptığı ve aynı ücretlerin verilmesine rağmen doğalgazda metreküp kaybıyla eksik gaz verdiği iddiaları doğru mudur?" sorularını yöneltti.

Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Doğalgazda 1 Ekim 2016 sonrası indirim yapılmadığına ilişkin iddiaların basında yer aldığını belirterek, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin doğalgaza 'gizli zam' yaptığı belirtilerek, Ekim-Kasım-Aralık aylarında 300 liralık gaz alımında 13 metreküplük kayıp yaşandığı bilgileri basında yer almıştır" dedi.

Yılmaz'ın Meclis'e sunduğu sorular şöyle: "Başkentgaz'ın, Ankaralılar'a 'gizli zam' yaptığı ve aynı ücretlerin verilmesine rağmen doğalgazda metreküp kaybıyla eksik gaz verdiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Vatandaşlara verilen eksik gaz iade edilecek midir? -Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin kaç abonesi bulunmaktadır? Bahsi geçen Ankaralı abonelerden 2002 ila önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle gaz bedeli, abonelik ücreti, açma-kapama, yatırım, hizmet ve diğer kalemler ayrı ayrı belirtilmek üzere ne kadar ücret tahsil edilmiştir? -Başkentgaz'ın doğalgaz abonesi olmak isteyen vatandaşlardan aldığı 501,50 TL abonelik ücretinin alınmaması için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? -İller bazında sırasıyla vatandaşa satılan gazın metreküp fiyatı nedir? - 2002 ila önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle doğalgaza ülke genelinde kaç defa ve ne kadarlık zam yapılmıştır? -Türkiye, doğalgazın metreküpünü kaç liradan almakta ve vatandaşa kaç liradan satmaktadır?"

Önceki ve Sonraki Haberler