1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CHP’den elektrik ve gaz faturalarıyla ilgili kanun teklifi

CHP’den elektrik ve gaz faturalarıyla ilgili kanun teklifi

Ana muhalefet partisi CHP, elektrik ve doğal gaz faturalarından vergi fonların bir yıl alınmaması için Kanun Teklifi sundu.

CHP’den elektrik ve gaz faturalarıyla ilgili kanun teklifi

Enerji Günlüğü - Ana muhalefet partisi CHP, elektrik ve doğal gaz faturalarından vergi fonların bir yıl alınmaması için Kanun Teklifi sundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, elektrik, doğalgaz ve su faturalarına yansıtılan her türlü vergi ve fon tutarlarından, 2021 yılı sonuna kadar tüm abonelerin muaf tutulması için Kanun Teklifini Meclis Başkanlığına verdi. 

Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde pandemi sürecinden ve ekonomik koşullardan olumsuz etkilenen vatandaşların faturalarını ödemekte zorluk çektiklerine vurgu yaptı. Gürer, elektrik ve doğalgaz tüketim vergisi, çevre temizlik vergisi, katma değer vergisi, elektrik faturalarına eklenen TRT payı ve enerji fonu kesintisi ile doğalgaz özel tüketim vergisinin, bu yılın sonuna kadar vatandaşın ödeyeceği faturalardan muaf tutulmasını istedi. 

PANDEMİ SÜRECİ VATANDAŞLARI ZORLUYOR

Pandemi sürecinin yarattığı olumsuz tablo ve ekonomik krizde vatandaşların fatura ödemekte zorlanmasını, hazırladığı Kanun Teklifine gerekçe olarak sunan Gürer, içinde bulunduğumuz bu süreçte yaşamını idame ettirmeye çalışan halkın mecburi giderler listesinde en üst sırada elektrik, su ve doğalgaz faturalarının yer aldığına dikkat çekti. 

Gürer, “2 yıllık süreç zarfında elektrik, su ve doğalgaz faturalarına gelen zamlar, faturalardaki fahiş vergiler ve haksız katma payları genelde halkın tamamını, özelde ise dar gelirli vatandaşları mağdur etmektedir. Salgın döneminde dahi dağıtım bedeli, enerji fonu, TRT payı, belediye tüketim vergisi, KDV gibi vergi ve fonların faturalara yansıtılmaya devam edilmesi mağduriyetlerin artmasına sebebiyet vermektedir” diye konuştu. 

Kış aylarının gelmesi ile beraber her kesimden insanın en önemli gider kalemlerinin başında doğalgaz ve elektrik faturalarının geldiğine vurgu yapan Gürer, “Ülkemizde 40 milyon insanın açlık sınırı altında yaşadığı bir dönemde doğalgaza ve elektrik gelen zamların yanında faturalarda tahsil edilen vergi ve fon tutarları, ödenemeyen faturalar yığının oluşmasına neden olmakta ve bunun sonucunda da ciddi mağduriyetlere sebebiyet vermektedir” şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler