1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CHP`den elektrikte kayıp-kaçak bedeli için kanun teklifi

CHP`den elektrikte kayıp-kaçak bedeli için kanun teklifi

Enerji Günlüğü - CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, elektrik faturalarında tüketiciye yansıtılan kayıp-kaçak bedelleri için kanun teklifi verdi.CHP...

CHP`den elektrikte kayıp-kaçak bedeli için kanun teklifi

Enerji Günlüğü - CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, elektrik faturalarında tüketiciye yansıtılan kayıp-kaçak bedelleri için kanun teklifi verdi.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, elektrik faturalarında tüketiciye yansıtılan kayıp-kaçak bedelleri için 9 Ocak 2015 tarihinde TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi vererek, devlet tarafından tüketicinin sırtına yüklenen kayıp-kaçak bedellerinin ivedilikle tüketiciye iade edilmesini istedi.

Yüksel, "Dağıtım şirketleri on yıldan bu yana tüketicilerden haksız bir şekilde milyarlarca lira para tahsil ettiler, bu paranın tüketicilere en kısa sürede iade edilmesini istiyoruz" dedi.

Haksız yere tüketiciden elde edilen paranın iade edilebilmesi için 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılması gerektiğini belirten Yüksel, " Ülkemiz genelinde yaklaşık 37 milyon elektrik abonesi bulunuyor ve tüm abonelerden haksız olarak 9 farklı bedel tahsil ediliyor. Elektrik abonelerinden alınan 'Enerji Tüketim Tutarı' dışındaki diğer bedeller, 'Kayıp/Kaçak Bedeli, Perakende Satış Hizmet Bedeli, Sayaç Okuma Bedeli, İletim Sistemi Kullanım Bedeli, Dağıtım Bedeli, Enerji Fonu, TRT Payı, Belediye Tüketim Vergisi ve KDV' dir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 'Kayıp/Kaçak Bedeli ile Sayaç Okuma Bedeli'ne dayanak olarak Elektrik Piyasası Kanunu'nu gösteriyor. Bu bedelleri düzenleyen hiç bir yasal dayanak olmadığı halde, abonelerden bu ad altında tahsilata devam edilmiştir. Tüketicilerden gelen tepkiler üzerine, dağıtım şirketleri, faturalardan kayıp kaçak bedelini kaldırmış gibi yapıp, gerçekte bu bedeli elektrik faturalarına eklemeye devam etmişlerdir." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler