1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CHP’den Hamitabat tepkisi!

CHP’den Hamitabat tepkisi!

Enerji Günlüğü - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin "yok pahasına özelleştirildiğini" savundu. Dibek,...

CHP’den Hamitabat tepkisi!

Enerji Günlüğü - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin "yok pahasına özelleştirildiğini" savundu. Dibek, Kırklareli Lüleburgaz İlçesinde bulunan Hamitabat Elektrik A.Ş.’nin 105 milyon dolara özelleştirilmesini TBMM gündemine taşıdı. Bankada nakit yaklaşık 85 Milyon TL’si ve elektrik dağıtım şirketlerinden yaklaşık 50 milyon TL alacağı olan Hamitabat Santralinin yok pahasını satıldığını söyleyen Turgut Dibek, santralin deposunda ayrıca 30 milyon TL değerinde mazot bulunduğunu da ifade etti. Santralin 735 dönüm arazisi ve 100 dönüm tarlasının da çok değerli olduğunu belirten Dibek, santralin neden bu kadar ucuza satıldığını sordu.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemi ile soru önergesi veren CHP’li Dibek, önergesinde, “Santralin 2012 yılı geliri ne kadardır? Santralin kasasında ve banka hesaplarında ne kadar parası vardır? Bu para ne olacaktır? Santralin devlete ne kadar borcu vardır? Bu borç tahsil edilmiş midir? Santralin kredi ve diğer borçları ne kadardır? Bu borçlar özelleştirme sonrası ne olmuştur? Santralin deposunda ne kadar mazot vardır? Bu mazotun piyasa değeri ne kadardır? Santrale son 5 sene içerisinde bakımı için ne kadar para harcanmıştır? Santralin 735 dönüm arazisi ve 100 dönüm tarlası rayiç bedeli ne kadardır? Santralin elektrik dağıtım şirketlerinden alacağı ne kadardır? İhale bedeli olan 105 milyon TL santralin tüm gelir, öz sermaye ve alacakları düşünüldüğünde sizce yeterli midir?” sorularını yöneltti.

Önceki ve Sonraki Haberler