1. HABERLER

  2. PETROL

  3. CHP’li Akın benzinde ÖTV zammını eleştirdi

CHP’li Akın benzinde ÖTV zammını eleştirdi

Enerji Günlüğü - CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, benzin ve motorinden alınan ÖTV artışına tepki gösterirken Türkiye’nin akaryakıttan en yüksek...

CHP’li Akın benzinde ÖTV zammını eleştirdi

Enerji Günlüğü - CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, benzin ve motorinden alınan ÖTV artışına tepki gösterirken Türkiye’nin akaryakıttan en yüksek vergiyi alan ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Ahmet Akın, yaptığı açıklamada, son bir ayda akaryakıtta iki kez ciddi fiyat artışı yapıldığını belirterek “Birincisini iktidar 8 Eylül’de ÖTV miktarlarını artırarak yaptı, ikincisini akaryakıt dağıtım firmaları dün yaptı. İkinci artışa dolar kuru ve ham petrol fiyatlarındaki artışlar gerekçe olarak gösteriliyor.

Ham petrol fiyatlarında uzun süredir yaşanan ciddi düşüşleri hemen dikkate almayanlar, bu düşüşlere paralel olarak akaryakıt fiyatlarında gerekli indirime gitmekte isteksiz davrananlar; ham petrol fiyatlarındaki küçük artışları fırsata çevirip anında akaryakıt fiyatlarına yansıtıyorlar” dedi.

Uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatları 120 dolardan 30 dolara kadar gerilerken akaryakıt fiyatlarında göstermelik ufak tefek indirimlerle yetinildiğini öne süren Ahmet Akın, son günlerde tekrar yükselişe geçen ham petrol fiyatlarını fırsata çevirmek için zaman yitirilmediğini ifade etti. Ahmet Akın şu görüşleri ifade etti:

“AKP iktidarı kaynağa her ihtiyacı olduğunda akaryakıt fiyatlarına ve akaryakıt vergilerine gözünü dikme anlayışını terk etmeli. Avrupa’da akaryakıttan en yüksek vergiyi alan ülkeler arasında bulunuyoruz. Uzunca süredir düşük ham petrol fiyatlarının sağladığı fırsatı kar hanelerine kaydedenler, ortaya çıkan artışın bedelini halkımızın sırtına yüklemekte tereddüt etmiyorlar. Zaten çok yüksek oranlarda ve miktarlarda vergilendirilen akaryakıt; yeni zamlarla ve yapacağı zincirleme fiyat artışları etkisiyle halkımıza yeni maliyetler ve sıkıntılar getirecektir.”  

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler