1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CHPli vekilden çiftçilere ucuz elektrik verilsin önerisi

CHPli vekilden çiftçilere ucuz elektrik verilsin önerisi

Enerji Günlüğü - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin elektrik borçları için Meclis Araştırması açılmasını ve çiftçilere daha...

CHPli vekilden çiftçilere ucuz elektrik verilsin önerisi

Enerji Günlüğü - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin elektrik borçları için Meclis Araştırması açılmasını ve çiftçilere daha ucuz elektrik verilmesini istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımsal sulamadan kaynaklı enerji borçları nedeniyle zor durumda kalan çiftçilerin sorununu, Meclis Araştırma Önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Gürer, sadece Niğde’de çiftçilerin elektrik borcunun 53 milyon TL’yi aştığına ve bu nedenle 1224 tesisatın elektriğinin kesildiğine dikkat çekerek, çiftçilerin sorunlarının çözümüne yönelik kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiğini belirtti. 

Ürünlerin değer bulamadığı dönemlerde çiftçilerin önemli ölçüde mağduriyet yaşadığına vurgu yapan Gürer, elektrik enerjisinin çiftçiler için daha uygun fiyata sağlanması ve çiftçilere destek verilmesi gerektiğini ifade etti. 

Çiftçilerin, yeraltından elektrik enerjisiyle çıkarılan suyun borçlarını ödeyemez duruma geldiğini kaydeden Gürer, çiftçilerin daha gelir elde etmeden elektrik ödemesi yapmak zorunda kaldığını ve bu nedenle de yaşanan elektrik kesintilerinden üretim yapamayarak daha çok mağdur olduğunu kaydetti. Gürer, “Sorun üretici için önemli boyuttadır. Çözüme yönelik durum saptaması, yapılmış uygulamaların değerlendirilmesi ve mevcut sorunların belirlenmesi çözüm önerileri ile önemli bir sonuç üretecektir.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler