1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Çiçek Isıtma, çam tozundan pelet üretecek

Çiçek Isıtma, çam tozundan pelet üretecek

Manisa İli, Akhisar İlçesi sınırları içinde yaklaşık 397 metrekarelik alanda Çiçek Isıtma Soğutma Doğalgaz Tesisat İnş. Tic. Ltd. Şti. tarafından çam tozundan ahşap pelet üretimi planlanıyor. 

Çiçek Isıtma, çam tozundan pelet üretecek

Enerji Günlüğü - Manisa’nın Akhisar ilçesinde ahşap ve özellikle çam talaşı ile tozundan ahşap pelet üretilecek.

Proje kapsamında kurulu bulunan işletmede, Çiçek Isıtma Soğutma Doğalgaz Tesisat İnş. Tic. Ltd. Şti. tarafından çam talaşları ve tozları alınarak, sıkıştırılacak ve ahşap peletler haline getirilecek. Proje alanının yakın çevresinde sanayi tesisleri yer almakta olup, Yeni Sanayi Sitesi içerisinde yer alıyor. Tesis alanının özellikle sanayi bölgesi içerisinde yer alıyor olması ve kolay ulaşım imkanları, bölgede sanayi faaliyeti gerçekleştiren işletmeler olması nedenleriyle proje yeri olarak bu bölge seçildi. Yıllık üretimin, maksimum üretim kapasitesiyle 3000 ton olacağı öngörülüyor. 

Biyokütle ısınma ve sanayi amaçlı yakma sistemlerinde kullanılabilir. Isınma amaçlı olarak yaygın olarak kullanılan kaynaklardan biri de peletlerdir. Odun peletleri ekonomik bir yakıttır, temiz, kullanımı kolay ve büyük kalori değeri vardır. Pellet kullanımı, sıkıştırılmış yakıt malzemesi olması sebebiyle iç ve dış mekan ısınma ihtiyaçları için tasarruf sağlayıp, daha uzun yakıt performansı elde edilmesini sağlamaktadır. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler