1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Çiçeksepeti’nin orkide serası jeotermal kaynakla ısınacak

Çiçeksepeti’nin orkide serası jeotermal kaynakla ısınacak

Çiçeksepeti internet sitesi, orkide yetiştirmek için Afyonkarahisar’da sera kuracak. Şirket seranın ısıtması için 4 adet jeotermal kaynak arama kuyusu açacak.

Çiçeksepeti’nin orkide serası jeotermal kaynakla ısınacak

Enerji Günlüğü - İnternet alışveriş sitesi Çiçeksepeti, sitesinde satışa sunduğu orkideleri yetiştireceği serada jeotermal kaynak kullanacak.

Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri A.Ş. tarafından Afyonkarahisar İli, İhsaniye İlçesi, Bozhüyük Köyü, 107 Ruhsat Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatı içerisinde Jeotermal Kaynak Arama ve Jeotermal Teknolojik Sera projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 91 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Belirlenen alanda 1 tanesi re-enjeksiyon kuyusu olmak üzere toplam 4 noktada sondaj yapılacak. Sondaj çalışmaları esnasında en fazla 1500 metre derinliğe kadar inilecek. Açılacak sondaj kuyularından sera ısıtma amacı ile 15 MWe ısıl güç elde edilmesi öngörülüyor. Jeotermal kaynak ile kurulacak olan seranın ısıtılması planlanıyor. Kurulacak serada ilk aşamada orkide yetiştirilecek. Daha sonra farklı bitkiler de yetiştirilebilecek.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler