1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CIGRE Güney Doğu Avrupa’nın yönetimi Türkiye’de

CIGRE Güney Doğu Avrupa’nın yönetimi Türkiye’de

Uluslararası Büyük Enerji Sistemleri Konseyi CIGRE’nin Güney Doğu Avrupa Konseyi (SEERC) Başkanlığı’na ilk kez Türkiye başkanlık edecek.

CIGRE Güney Doğu Avrupa’nın yönetimi Türkiye’de

Enerji Günlüğü - Uluslararası Büyük Enerji Sistemleri Konseyi CIGRE’nin Güney Doğu Avrupa Konseyi (SEERC) Başkanlığı’na ilk kez Türkiye başkanlık edecek.

Elektrik sektöründe dünya çapında uzmanları bir araya getiren, kendi alanında dünyanın en köklü ve etkin organizasyonlarından biri kabul edilen Uluslararası Büyük Enerji Sistemleri Konseyi’nin (CIGRE) dünyadaki dört bölgesel konseyinden biri olan Güney Doğu Avrupa Konseyi SEERC’e tarihinde ilk kez Türkiye başkanlık edecek.

cigre-seerc-2021.jpegSEERC Başkanlığı görevi Türkiye adına, Elektrik Üretim Anonim Şirketi EÜAŞ Genel Müdürü İzzet Alagöz’ün başkanlığını yürüttüğü Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) çatısı altında yer alan CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi tarafından yürütülecek. Söz konusu görev, 2021-2023 arasında devam edecek. Ankara’yı, Avrupa’daki ortak enerji faaliyetlerinde daha etkin hale getirmesi beklenen Türkiye’nin SEERC Başkanlığı dönemi Ekim 2023’te sona erecek.

TÜRKİYE 17 ÜLKEYE BAŞKANLIK EDECEK

CIGRE Güney Doğu Avrupa Konseyi’ndeki (SEERC) yeni görevi sırasında Türkiye, aralarında İtalya, Avusturya ve Yunanistan’ın da bulunduğu 17 üye ülkeye başkanlık yapacak. Elektrik enerjisi alanında teknoloji, bilgi temelli işbirliğini ve ülkeler arası koordinasyonu hedefleyen SEERC’in, Türkiye’nin başkanlığı döneminde daha da genişlemesi bekleniyor.

cigre-seerc-2021-2-001.jpegULUSLARARASI ETKİNLİKLERE İMZA ATACAK

Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023 yılı Ekim ayına kadar sürecek olan başkanlık dönemiyle, bölgede Türkiye’nin sesi çok daha güçlü duyulacak. Avusturya’dan devralınan dönem başkanlığı, İstanbul’da yapılacak 4. SEERC Konferansı ile devredilecek. CIGRE’nin tüm dünyadaki dört bölgesel konseyinden birisi olan SEERC dönem başkanlığı süresince elektrik alanında birçok ulusal ve uluslararası organizasyon düzenleyip hayata geçirecek.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler