1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çimento sektörü ilk çeyrekte büyümeyi sürdürdü

Çimento sektörü ilk çeyrekte büyümeyi sürdürdü

Enerji Günlüğü - Çimento sektörü ve Çimsa ilk çeyrekte büyüme trendini devam ettirdi.Türkiye çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, 2014...

Çimento sektörü ilk çeyrekte büyümeyi sürdürdü

Enerji Günlüğü - Çimento sektörü ve Çimsa ilk çeyrekte büyüme trendini devam ettirdi.

Türkiye çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, 2014 yılının ilk çeyreğinde satış hasılatının 225 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı. Şirketin dönem karı ise 36 milyon TL olarak gerçekleşti.

Çimsa, 2014 yılı ilk çeyrek döneme ilişkin finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, geçen yılın aynı dönemine göre satış hasılatı %19 artarak 225 milyon TL'ye ulaştı. Şirketin ilk çeyrek net dönem karı ise 36 milyon TL olarak gerçekleşti.

Çimento sektörünün gelişimini sürdürdüğünü belirten Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, "Geçen yıl olduğu gibi 2014 yılının ilk çeyreğinde de ülke genelinde gerçekleştirilen büyük altyapı ve üstyapı projelerinin yanında kentsel dönüşüm projelerinin kısmi etkisiyle çimento tüketiminde artış devam etti. Çimsa olarak faaliyet gösterdiğimiz bölgelerde de önemli altyapı yatırımları var. Öne çıkan altyapı projeleri olarak Hızlı Tren projeleri, otoyol projeleri, şehir merkezlerinde şehir hastaneleri ve stadyum projeleri, Antalya-Mersin kıyı hattı Turizm Geliştirme Alanı projesi, TarsusHavaalanı projesi ve Tarsus kıyı hattı Turizm Geliştirme Alanı projesi yer alıyor. Bu yatırımların önümüzdeki dönemde de devam etmesini bekliyoruz." dedi.

Çimsa'nın bu dönemde satış gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde on dokuz artırarak 225 milyon TL'lik satış hasılatına ulaştığını vurgulayan Hacıkamiloğlu, Çimsa'nın operasyonel performansını her yıl istikrarla artırdığını açıkladı. Ayrıca, yüksek katma değerli ürünleri ile müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik özel ürün ve hizmetler geliştirdiklerini ve dünyada 61'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler