1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çimsa’nın Afyon Fabrikası’na güneş santrali kurulacak

Çimsa’nın Afyon Fabrikası’na güneş santrali kurulacak

Enerjisa Enerji ve Çimsa iş birliğinde Türkiye çimento sektörünün en büyük güneş enerjisi santrallerinden biri Çimsa’nın Afyon Fabrikası’na kurulacak. 

Çimsa’nın Afyon Fabrikası’na güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji ve Çimsa, 52 milyon TL yatırım ile çimento sektörünün en büyük güneş enerjisi santralini Afyon’da kuruyor.

Yüzde 20’si halka açık olan ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E. ON SE olan elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi Enerjisa Enerji ile Sabancı Holding’in global markası Çimsa, önemli bir iş birliğine imza attı. Çevresel performansını geliştirerek sürdürülebilir bir yaşama katkı sağlamak amacıyla çalışan Çimsa, Afyon Fabrikası’nda Türkiye çimento sektörünün en büyük güneş enerjisi santrallerinden birini Enerjisa Enerji iş birliğinde kurmaya hazırlanıyor. 

Çimsa’nın Afyon Fabrikası’na 52 Milyon TL’lik yatırım bedeliyle kuracağı santral 3.4 MWp kurulu güce sahip olacak ve yıllık 4,2 milyon kWh elektrik enerjisi üretecek. Bu sayede tesis 1.416 hanenin yıllık elektrik tüketimine eşdeğer bir enerjiyi doğal kaynaktan sağlayacak. 

60.000 m² alanda 7.479 adet güneş panelinin kullanılacağı ve 2023 yılının 2. çeyreğinde aktif olacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinde, yıllık yaklaşık 2.750 ton karbondioksit (CO₂) salımı engellenecek.

“ÇİMSA VE ÜLKE HEDEFLERİNE KATKI SAĞLAMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

Enerjisa Enerji, bu iş birliği ile toplam kurulu güç kapasitesini 26 MWp’e çıkarmış olacak. Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar yaptığı açıklamada, “Sürdürülebilir bir yaşama katkı sağlamayı yol haritası olarak benimsemiş olan Çimsa’nın Afyon Fabrikası arazisinde devreye alacağımız güneş enerjisi santrali ile hem ülkemizin hem de dünyanın daha iyi bir gelecek için ulaşmak istediği hedeflere katkı sağlamış olmaktan memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Çimsa CEO’su Umut Zenar ise Çimsa olarak döngüsel ekonominin bir parçası olmaya devam etme hedefiyle, yeşil dönüşümün gerekliliklerini yerine getirmek ve sürdürülebilir kalkınmaya ulaşmak için çok çalıştıklarını belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler